Így ősszel lehet a legszebb karfiolokhoz hozzájutni. igaz manapság télen is leemelhető a pultról,akkor azért nagyon drága. valamiért nekem a mirelit karfiol annyira nem ízlik,de természetesen abból is készíthető.

Én már többféleképpen készítettem, volt amikor sonkával,vagy más zöldséggel gazdagítottam. A recept egy ötlet,hogy a muffin formában étel is készíthető. Igaz sokan a muffínhoz az édes ízt kötik.

Hozzávalók:

  • egy kis karfiol ( 8 nagy karfiolrózsa)
  • két ek.görög joghurt (vagy 12 %-os tejföl)
  • három-négy csipetnyi juhtúró ( vagy parmezán)
  • egy tojás
  • egy evőkanál zabpehely
  • egy teáskanál útifűmaghéj
  • két evőkanál reszelt trappista sajt
  • olaj a papír kikenéséhez
  • néhány csepp citromlé
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával  roppanósra főzzük.

Közben a muffin sütőbe belerakjuk a papírokat , olajos kézzel megkenjük, teszünk mindenik aljába néhány szem zabpelyhet
Leszűrjük a karfiolt és belehelyezzük a muffin sütőbe
Közben feltörjük a tojást, hozzáadjuk a joghurtot, a reszelt sajt felét, a túrót, és a megmaradt zabpelyhet,az útifűmaghéjat, ízlés szerint sózzuk és jól összekeverjük a masszát, majd ráöntjük a karfiolra. Egy kicsit megütögetjük a muffin sütőt,hogy az aljára is jusson a masszából.

dsc_0668-masolata

Forró sütőbe tesszük és megsütjük ( én 180 fokon- 20 percig sütöttem). Kivesszük és ráhintjük a maradék sajtot, néhány percre visszatoljuk a sütőbe.

Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

dsc_0786-large
Meleg előételként kínálhatjuk, de hidegen is finom.

dsc_0775-large

Akár köretnek is jó! Vendégváró falatkának is kitűnő:-)

Jó étvágyat!