Karalábéfőzelék húsgombóccal, zöld fűszerekkel ízesítve
Saját recept szerint készült

Megpucoltam a karalábét és felkockáztam, majd egy lábasban egy evőkanál olajon, egy diónyi vajon picit megdinszteltem, ezt követően egy evőkanál búzaliszt + 1 teáskanál tönkölybúzaliszttel megszórtam,  ezt követte egy mokkáskanál pirospaprika és vízzel felöntöttem, beletettem egy fej hagymát, egy paprikát és főztem.

Következett az ízesítés 🙂  szórás szárított petrezselyem levéllel és szárított csomborral, ezek kb 2-2 csipetnyiek voltak, só , frissen őrölt bors, és a friss zöld fűszerek vágott kapor, csombor, friss petrezselyemlevél.

Szoktam húsgombócokat főzni , amit fagyasztóban tárolok és abból beletettem 14-15 darabot. 15 20 perc alatt el is készült.

Lehet így egy kissé bonyolultnak tűnik, de nagyon gyors,ízletes egy tál étel 🙂

Tejföllel és zöld fűszerekkel tálalva 🙂  🙂