Amikor a karácsonyi menüt összeállítom mindig van benne hagyományos karácsonyi étel, elmaradhatatlan nálunk a töltött káposzta, de igyekszem könnyed fogásokat is készíteni.
Mindig kerül terítékre hal, salátaféle, az utóbbi időben töltött gomba. Igyekszem valamilyen új étellel is meglepni a családot. A halételek közül leggyakrabban afrikai harcsát,vagy pisztrángot, vagy lazacot készítek.
Szokott lenni halászlé is az ünnepi asztalon, de azt a barátnőmtől kapjuk :-).
A halfogyasztás elég megosztó, általában valaki vagy szereti, vagy nem. Legtöbbször arra hivatkozunk, hogy sokba kerül. Valóban nem tartozik a legolcsóbb ételek közé,de ha belegondolunk más húsféle is drága.
Magyarországon leggyakrabban halászlé, rántott ponty kerül az asztalra, és az is főleg karácsonykor.
Sajnos a hazai halfogyasztás számokban is elég szomorú, bár az utóbbi évtizedekben számos halféle került a boltokba és
most már más halas receptekkel is találkozunk. A változatos, egészséges étrendbe beletartozik a rendszeres halfogyasztás is.
Ha már gyerekkorban gyakran kerül az asztalra halétel, és nem csak ünnepi programokon, könnyebb lesz megszerettetni gyerekeinkkel is.
Néhány halétellel szeretnék kedvet csinálni,bemutatni azt hogy a rántott halon kívül számtalan variáció van. Természetesen a rántott hal is finom, azt is el lehet készíteni pld. sütőben sütőpapíron.
A linkre kattintva találtok ötletet melyet az ünnepi menüsorba beilleszthettek.
https://blog.keva.hu/recept/category/konyhasarok/haletelek/
Jó olvasgatást, meghitt Adventet kívánok!
Minden nagyon gusztusos és csodás!!
Köszi! 🙂