Amikor a karácsonyi menüt összeállítom mindig van benne hagyományos karácsonyi étel, elmaradhatatlan  nálunk a töltött káposzta, de igyekszem könnyed fogásokat is készíteni.

Mindig kerül terítékre hal, salátaféle, az utóbbi időben töltött gomba. Igyekszem valamilyen új étellel is meglepni a családot. A halételek közül leggyakrabban afrikai harcsát,vagy pisztrángot, vagy lazacot készítek.

Szokott lenni halászlé is az ünnepi asztalon, de azt a barátnőmtől kapjuk :-).

A halfogyasztás elég megosztó, általában valaki vagy szereti, vagy nem. Legtöbbször arra hivatkozunk, hogy sokba kerül. Valóban nem tartozik a legolcsóbb ételek közé,de ha belegondolunk más húsféle is drága.

Magyarországon  leggyakrabban halászlé,  rántott ponty  kerül az asztalra, és az is főleg karácsonykor.

Sajnos a hazai halfogyasztás számokban is elég szomorú, bár az utóbbi évtizedekben számos halféle került  a boltokba és

most már más halas receptekkel is találkozunk. A változatos, egészséges étrendbe beletartozik a rendszeres halfogyasztás is.

Ha már gyerekkorban gyakran kerül az asztalra halétel, és nem csak ünnepi programokon, könnyebb lesz megszerettetni gyerekeinkkel is.

Néhány halétellel szeretnék kedvet csinálni,bemutatni azt hogy a rántott halon kívül számtalan variáció van.  Természetesen a rántott hal is finom, azt is el lehet készíteni pld. sütőben sütőpapíron.

A linkre kattintva találtok ötletet melyet az ünnepi menüsorba beilleszthettek.

https://blog.keva.hu/recept/category/konyhasarok/haletelek/

Jó olvasgatást, meghitt Adventet kívánok!