Kedvenceim a ragú levesek, régi követőim már megszokhattátok, hogy  újíttok :-), de ez a leveske valóban ízletesre sikeredett, nálunk nagyon bejött. 🙂

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 evőkanál jázminrizs
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab petrezselyemgyökér
  • egy pohár (1,5 dl)  friss  zöldborsó
  • egy fél marék friss vargánya
  • 2 koktél paradicsom
  • 3-4 szelet paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rozsliszt, 1 teáskanál fehér liszt
  • petrezselyemzöld
  • egy csokor zöld kapor
  • só, bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 diónyi vaj

Elkészítés:

A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, egy teáskanálnyi apróra vágott zöld kaporral, hozzáadjuk a megmosott rizst és jól összekeverjük, majd vizes kézzel kis húsgolyókat készítünk.

Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük az egész hagymát , sózzuk. Amikor forr a víz belerakjuk a gombócokat. Közben egy teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a vajat, majd a karikára vágott

sárgarépát, petrezselyem gyökeret és dinszteljük. Két- három perc múlva beletesszük az apróra vágott vargányát, megfonnyasztjuk és rászórjuk a lisztkeveréket, ezzel jól megforgatjuk, majd felengedjük 2 dl hideg vízzel.

Amikor felforr hozzáöntjük a húsgombóchoz ( én ilyenkor kidobom az ízesítésre szánt hagymát a fazékból), majd fűszerezzük egy kis borssal, beleteszünk  néhány paprika szeletet, koktél paradicsomot, valamint apróra

vágott kaprot és petrezselyem zöldet. Együtt főzzük, ameddig megpuhul a zöldség,  a borsót csak a végén tesszük bele és készre főzzük. A tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a levesünkhöz, jól kiforraljuk, ha

szükség utánaízesítünk.

Jó étvágyat kívánok!