Hőségben a legfinomabb egy finom színes saláta. Ez 6-8 perc alatt elkészíthető, és könnyen variálható ízlésünknek megfelelően,illetve annak függvényében ,hogy mi van a hűtőben. Nekem most épp füstölt lazac volt, és hihetetlen szerencsém volt,mert 50%-os kedvezménnyel árulták,Persze önmagában ennyivel nem lehetne jól lakni,de remekül kombinálható.
A mai saláta így készült:
Hozzávalók :
- 4 vékony szelet füstölt lazac
- 1 evőkanál görög joghurt
- 1 evőkanál juhtúró
- 2 keményre főzött tanyasi tojás cikkekre vágva
- néhány salátalevél
- néhány vastagabb szelet uborka csíkokra vágva
- 5-6 db koktél paradicsom
- egy csokor kapor
- só,frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj ( aszalt paradicsom volt benne korábban tárolva)
- 4-5 szelet magos pirított kifli
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk az olívaolajat izésítjük apróra vágott zöld kaporral, borssal, egy kis sóval ( a juhtúró általában sós).
A lazac szeletek kétharmadából kapros krémmel töltött lazactekercset készítettem, a többi lazacot felcsíkoztam, majd a többi hozzávalóval együtt elrendeztem salátás tányéron, frissen aprított kaporral megszórtam.
A megmaradt túrós-joghurtos krémmel tálaltam.
Tipp: -tálaláskor adhatunk mellé citromot, néhány csepp citromlé még üdébbé teszi,illetve ízlés szerint használhatunk más zöldségeket is.
-a kapros túrókrém nagyon finom pirítóssal így önmagában is kínálható.
Atyavilág de szép gusztusos!
Kedves vagy! 🙂
Nagyon inycsiklandoan néz ki, imádom. Mindenképpen megcsinálom én is otthon <3
http://www.ujsagomat.hu/lidl
Nagyon szépen köszönöm! Örülök,hogy elnyerte a tetszésed! 🙂