Hőségben a legfinomabb egy finom színes saláta. Ez   6-8 perc  alatt elkészíthető, és könnyen variálható ízlésünknek megfelelően,illetve annak függvényében ,hogy mi van a hűtőben. Nekem most épp füstölt lazac volt, és hihetetlen szerencsém volt,mert 50%-os kedvezménnyel árulták,Persze önmagában ennyivel nem lehetne jól lakni,de remekül kombinálható.
A mai saláta így készült:

Hozzávalók :

  • 4 vékony szelet füstölt lazac
  • 1 evőkanál  görög joghurt
  • 1 evőkanál juhtúró
  • 2 keményre főzött tanyasi tojás cikkekre vágva
  • néhány salátalevél
  • néhány vastagabb szelet uborka csíkokra vágva
  • 5-6 db koktél paradicsom
  • egy csokor kapor
  • só,frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj ( aszalt paradicsom volt benne korábban tárolva)
  • 4-5 szelet magos pirított kifli

Elkészítés:
A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk az olívaolajat  izésítjük apróra vágott zöld kaporral, borssal, egy kis sóval ( a juhtúró általában sós).

A lazac szeletek kétharmadából kapros  krémmel töltött lazactekercset  készítettem, a többi lazacot felcsíkoztam, majd a többi hozzávalóval együtt elrendeztem salátás tányéron, frissen aprított kaporral megszórtam.
A  megmaradt túrós-joghurtos krémmel tálaltam.

DSC_0509 (Large)

Tipp: -tálaláskor adhatunk mellé citromot, néhány csepp citromlé még üdébbé teszi,illetve  ízlés szerint  használhatunk más zöldségeket is.
-a kapros túrókrém nagyon finom pirítóssal így önmagában  is kínálható.

DSC_0579 (Large)