Ezt az ötletet  nemrég láttam  Matyi Éva konyhája csoportban. Már akkor elterveztem, hogy kipróbálom, hisz a tárkonyos krumplileves egyik nagy kedvenc, miért ne ízlene ez is?! Úgy olvastam, hogy a cseh konyha remeke  az eredeti leves. Én természetesen változtattam az ízesítésen.:-)

Hozzávalók:

  • 1 kis szál póréhagyma
  • 1/2 kg krumpli
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor zöld kapor
  • 4 szem borókabogyó
  • ízlés szerint ecet,só,bors,pirospaprika
  • 3 dl zöldség,vagy húsleves alaplé( ha nincs akkor húsleveskocka)
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj

Tálaláskor főtt tojás, vagy pirított gomba

Elkészítés:

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát,majd hozzáadjuk a krumplit, ráteszünk egy késhegynyi pirospaprikát, felengedjük zöldségalaplével,  ízesítjük babérlevéllel,borókabogyóval, sóval, borssal.
A krumplit megfőzzük. Egy merítőkanálnyi felkockázott krumplit kiveszünk. A többit botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, adunk hozzá  2-3  dl vizet, hogy krémleves szerű legyen. Ízesítjük ecettel.

A végén hozzáadjuk a tejszínt, a  frissen felaprított kaprot és kiforraljuk, beletesszük a főtt krumplikockát. Forrón  tálaljuk. Én főtt tojással kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0173 (Large)

Akár főzelékként is kínálható,csak akkor több felkockázott krumplit teszünk bele.