Már néhány hete, hogy a fagyasztóban lapul egy  tasak harcsafilé. Eredetileg harcsapaprikást szerettem volna készíteni belőle. Vagyis az is készült,mert kettőbe osztottam:-).

Régóta “motoszkál” a fejemben a halfasírt,vagyis ahhoz hasonló,így ma kipróbáltam. Ennek a receptjét szeretném megosztani Veletek:

Hozzávalók:

  • egy nagy szelet harcsafilé ( kb.25 dkg)
  • egy evőkanál zabpehely
  • egy evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt+ egy teáskanál
  • egy evőkanál reszelt parmezán
  • egy-egy csokor kapor ,és petrezselyemzöld
  • egy  db nagyobb zöldhagyma
  • egy evőkanál olívaolaj + 3 ek  olaj a sütéshez
  • 3-4 db szárított paradicsom
  • só,bors
  • egy teáskanál ételízesítő( tartósítószer mentes házi)
  • 3 karika citrom
  • egy hámozott paradicsomkonzerv

Elkészítés:

Egy kisebb méretű  lábasba  kb 1,5  dl vizet öntünk, beletesszük a felszeletelt halat, hozzáadjuk a  zöld kaprot, 3 karika citromot, sót ételízesítőt.  3-4 percig főzzük ( addig ameddig a hal puha lesz).

DSC_0626 (Large)
Majd lezárjuk a lángot, leöntjük a felesleges folyadékot ( ez felhasználható és a harcsapaprikáshoz hozzáadtam),majd  villával szétnyomkodjuk a halat.
Serpenyőbe  egy ek. olívaolajat teszünk, belerakjuk a felaprított zöld hagymát, csipet sót és megfonnyasztjuk a hagymát.  A hagyma felét hozzáadjuk a halhoz és hagyjuk kihűlni.
A megmaradt hagymára ráhintjük a teáskanál lisztet, majd felengedjük a hámozott paradicsommal. Ízesítjük sóval,borssal,apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha felforrt lezárjuk a lángot.
Elkészítjük a  halgolyókat:

DSC_0629 (Large)
hozzáadjuk a harcsához a felaprított szárított paradicsomot,apróra vágott petrezselymet,kaprot, egy evőkanál zabpelyhet,tojást, frissen őrölt borsot, jól összekeverjük .
Egy papírtörlőre ráhintjük a lisztet,összekeverjük a parmezánnal és ebbe beleforgatjuk a fasírtokat. Én fagylaltos kanállal raktam és nedves kézzel gömbölyítettem, ezt követően bele forgatjuk a parmezános lisztbe.

DSC_0635 (Large)
A serpenyőben olajat hevítünk és készre sütjük. Én két részletben sütöttem és kb 3-3- percet sültek.

Majd kiszedjük papírtörlőre,leitatjuk a felesleges olajat.

A paradicsomos mártással,vagy salátával kínáljuk.

DSC_0664 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp.Készíthetjük tengeri halból is.