Az utóbbi időben a sok elfoglaltság miatt keveset fotóztam, bevallom őszintén nagyon hiányzik. Nem is tudom már mit kedvelek jobban képet készíteni,vagy új ételeket kitalálni!? 🙂
A recept ötleteléshez a legjobb a tavasz és a nyár, amikor sok szép színes zöldség van. Nagyon kedvelem a színes ételeket,de ti akik követtek úgy is tudjátok.

Az a jó amikor egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni, illetve egy kis csavarral új íz születik. Ma az egyik kedvenc  zöldségemet variáltam át,vagyis kaporral ízesítettem.

Hozzávalók:

  • egy kisebb cukkini
  • egy kápia paprika, vagy pritamin paprika
  • egy tv.paprika
  • két szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2-3 karika csípős paprika
  • só,bors
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy mokkáskanál méz ( cukorbetegek diabetikus mézet,vagy édesítőszert használjanak)
  • 1 ek. olíva olaj
  • egy csokor kapor

Elkészítés:

Feldaraboljuk a zöldségeket.

Egy teflon serpenyőben 1 ek. olajon,a hagymát, paprikát, kicsit  megdinszteljük, megsózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát,  csípős paprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot, és együtt pároljuk, végül rárakjuk a  paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig főzzük. ( Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldségeket).
Egy csokor zöld kaprot apróra vágunk és meghintjük a ragut, összeforgatjuk és ha szükség utána ízesítünk.

Igazi színkavalkád 🙂

DSC_0288 (Large)
Pld.  nokedlivel kínálva húsmentes laktató ételt kapunk.

Nokedli készítés:https://blog.keva.hu/recept/juhturos-nokedli/
Természetesen hús mellé köretként is kínálható.

DSC_0307 (Large)