Az utóbbi időben a sok elfoglaltság miatt keveset fotóztam, bevallom őszintén nagyon hiányzik. Nem is tudom már mit kedvelek jobban képet készíteni,vagy új ételeket kitalálni!? 🙂
A recept ötleteléshez a legjobb a tavasz és a nyár, amikor sok szép színes zöldség van. Nagyon kedvelem a színes ételeket,de ti akik követtek úgy is tudjátok.
Az a jó amikor egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni, illetve egy kis csavarral új íz születik. Ma az egyik kedvenc zöldségemet variáltam át,vagyis kaporral ízesítettem.
Hozzávalók:
- egy kisebb cukkini
- egy kápia paprika, vagy pritamin paprika
- egy tv.paprika
- két szál újhagyma
- 2 db paradicsom
- 2-3 karika csípős paprika
- só,bors
- egy gerezd fokhagyma
- egy mokkáskanál méz ( cukorbetegek diabetikus mézet,vagy édesítőszert használjanak)
- 1 ek. olíva olaj
- egy csokor kapor
Elkészítés:
Feldaraboljuk a zöldségeket.
Egy teflon serpenyőben 1 ek. olajon,a hagymát, paprikát, kicsit megdinszteljük, megsózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, csípős paprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot, és együtt pároljuk, végül rárakjuk a paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig főzzük. ( Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldségeket).
Egy csokor zöld kaprot apróra vágunk és meghintjük a ragut, összeforgatjuk és ha szükség utána ízesítünk.
Igazi színkavalkád 🙂
Pld. nokedlivel kínálva húsmentes laktató ételt kapunk.
Nokedli készítés:https://blog.keva.hu/recept/juhturos-nokedli/
Természetesen hús mellé köretként is kínálható.