A cukkinit hihetetlen sok változatban el lehet készíteni, és mind ízletes étel kerekedik ki belőle.Lédús, gyorsan elkészíthető, olcsó,nem beszélve arról, hogy egészséges, alacsony a kalória , a szénhidrát tartalma.
Ma a cukkinikészítésnek egy nagyon gyors változatát választottam.  Szinte hasonló receptet már korábban is készítettem,de akkor fasírozottakat formáztam. Most egyszerűen kanállal kis halmokat tettem a serpenyőbe,mintha grízgaluskát szaggattam volna. Most a cukkinit kapros új krumpli mellé készítettem, illetve sütöttem  még egy-egy  szelet grillsajtot is. Igazi vegetáriánus ebédünk volt. 🙂

Hozzávalók :

  • 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
  • 3 ek. zabpehely
  • só ízlés szerint (egy mokkáskanálnyit használtam)
  • 1 db. tojás
  • 3 ek. reszelt sajt ( fele füstölt, fele trappista)
  • 3 ek. zabkorpa
  • egy csokor friss zöld kapor

Sütéshez:

  • 3 ek. olaj

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott kaprot, a 3 evőkanálnyi zabpelyhet és korpát.

Alaposan összedolgozzuk.

Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan egy evőkanállal beleszaggatjuk  és közepes lángon világos barnára pirítjuk. ( vigyázzunk ha forró az olaj hamar elég,ha túl alacsony fokozaton sütjük akkor felszívja az olajat!)

Konyhai papírtörlőre szedjük.