A cukkinit hihetetlen sok változatban el lehet készíteni, és mind ízletes étel kerekedik ki belőle.Lédús, gyorsan elkészíthető, olcsó,nem beszélve arról, hogy egészséges, alacsony a kalória , a szénhidrát tartalma.
Ma a cukkinikészítésnek egy nagyon gyors változatát választottam. Szinte hasonló receptet már korábban is készítettem,de akkor fasírozottakat formáztam. Most egyszerűen kanállal kis halmokat tettem a serpenyőbe,mintha grízgaluskát szaggattam volna. Most a cukkinit kapros új krumpli mellé készítettem, illetve sütöttem még egy-egy szelet grillsajtot is. Igazi vegetáriánus ebédünk volt. 🙂
Hozzávalók :
- 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
- 3 ek. zabpehely
- só ízlés szerint (egy mokkáskanálnyit használtam)
- 1 db. tojás
- 3 ek. reszelt sajt ( fele füstölt, fele trappista)
- 3 ek. zabkorpa
- egy csokor friss zöld kapor
Sütéshez:
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott kaprot, a 3 evőkanálnyi zabpelyhet és korpát.
Alaposan összedolgozzuk.
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan egy evőkanállal beleszaggatjuk és közepes lángon világos barnára pirítjuk. ( vigyázzunk ha forró az olaj hamar elég,ha túl alacsony fokozaton sütjük akkor felszívja az olajat!)
Konyhai papírtörlőre szedjük.