Cukkinis-sárgarépa csík

Hosszában felszelem a sárgarépát , a cukkinit.

-olíva olajra dobom először a répát, majd egy cikk fokhagyma, pici szárított petrezselyem, só, frissen őrölt bors

-fedő alatt 4-5 percet párolom, majd ráteszem a cukkinit, kb fél dl.vízzel felöntöm

-resre párolom

A  lazacot majdnem úgy készítettem,ahogy a harcsát 🙂

Hozzávalók:

-2 darab lazacfilé

-citrom

-olíva olaj

-kapor ( használtam szárítottat és frisset is)

-két diónyi vaj

-2 evőkanál olíva olaj ( lehet napraforgó olaj is)

-2 cl. száraz fehérbor

-frissen őrölt bors

Elkészítés:

– a halat citromlével meglocsoltam, szárított kaporral, frissen őrölt borssal megszórtam, egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam

-hagytam pácolódni kb 2 órát

– serpenyőbe  öntöttem az  olíva olajat, majd a vajat, a halacskákat megsóztam és oldalanként 4-4 percet sütöttem

-megszórtam friss kaporral, és felöntöttem a fehér borral, 1-2 citromkarikát is beledobok, ami pikánssá teszi az ízét :-)

-egy percre lefedtem, majd  kb további  1 percig hagytam rottyanni

Krumplival és jégsalátával tálaltam.

Jó étvágyat!