Cukkinis-sárgarépa csík
Hosszában felszelem a sárgarépát , a cukkinit.
-olíva olajra dobom először a répát, majd egy cikk fokhagyma, pici szárított petrezselyem, só, frissen őrölt bors
-fedő alatt 4-5 percet párolom, majd ráteszem a cukkinit, kb fél dl.vízzel felöntöm
-resre párolom
A lazacot majdnem úgy készítettem,ahogy a harcsát 🙂
Hozzávalók:
-2 darab lazacfilé
-citrom
-olíva olaj
-kapor ( használtam szárítottat és frisset is)
-két diónyi vaj
-2 evőkanál olíva olaj ( lehet napraforgó olaj is)
-2 cl. száraz fehérbor
-frissen őrölt bors
Elkészítés:
– a halat citromlével meglocsoltam, szárított kaporral, frissen őrölt borssal megszórtam, egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam
-hagytam pácolódni kb 2 órát
– serpenyőbe öntöttem az olíva olajat, majd a vajat, a halacskákat megsóztam és oldalanként 4-4 percet sütöttem
-megszórtam friss kaporral, és felöntöttem a fehér borral, 1-2 citromkarikát is beledobok, ami pikánssá teszi az ízét
-egy percre lefedtem, majd kb további 1 percig hagytam rottyanni
Krumplival és jégsalátával tálaltam.
Jó étvágyat!