Gyerekkorom egyik kedvenc tésztaféléje volt a káposztás  tészta ( a másik a juhtúrós tészta :), azt még  a kollégiumban is jól készítették . ). Tudtátok, hogy Erdélyben a tésztát laskának hívják? 🙂 Káposztás laska, juhtúrós laska…. Ha tésztát említesz, akkor süteménnyel kínálnak 🙂 .
Szóval, gyorsan kellett valamit főzni :-), tudom, hogy a héten már egyszer készítettem tésztát, de az idén még zöld káposztával, káposztás kockát nem,  így erre esett a választásom.

Hozzávalók 2 személyre:

  • egy kisebb fej káposzta kb. 60-70 dkg fejes káposzta
  • fél tasak kocka tészta
  • kb. 1 teáskanál cukor
  • só,frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:
A káposztát csíkokra vágjuk, Sóval összeforgatjuk, kb. 10 percig pihentetjük, majd kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.

Egy nagyobb teflonserpenyőben az olajat  felhevítjük , a cukrot benne karamellizáljuk, majd rátesszük a káposztát, és  erős hőfokon állandó keveréssel pirítjuk .
Ameddig piritíjuk a káposztát egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük.
Borssal ízlés szerint megszórjuk.