Gyerekkorom egyik kedvenc tésztaféléje volt a káposztás tészta ( a másik a juhtúrós tészta :), azt még a kollégiumban is jól készítették . ). Tudtátok, hogy Erdélyben a tésztát laskának hívják? 🙂 Káposztás laska, juhtúrós laska…. Ha tésztát említesz, akkor süteménnyel kínálnak 🙂 .
Szóval, gyorsan kellett valamit főzni :-), tudom, hogy a héten már egyszer készítettem tésztát, de az idén még zöld káposztával, káposztás kockát nem, így erre esett a választásom.
Hozzávalók 2 személyre:
- egy kisebb fej káposzta kb. 60-70 dkg fejes káposzta
- fél tasak kocka tészta
- kb. 1 teáskanál cukor
- só,frissen őrölt bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A káposztát csíkokra vágjuk, Sóval összeforgatjuk, kb. 10 percig pihentetjük, majd kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.
Egy nagyobb teflonserpenyőben az olajat felhevítjük , a cukrot benne karamellizáljuk, majd rátesszük a káposztát, és erős hőfokon állandó keveréssel pirítjuk .
Ameddig piritíjuk a káposztát egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük.
Borssal ízlés szerint megszórjuk.