Káposztaléleves , avagy a korhelyleves szülőfalumban minden disznóvágáskor és Új Év napján elkészült . Én már egy” fejlesztett lightosabb” változatát mutatom be 🙂
Hozzávalók:
0,25 kg darált sovány sertéshús
2-3 szál sárgarépa
1 hagyma , póréhagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 gerezd fokhagyma
szemes bors só,bors,pirospaprika ízlés szerint,kapor,csombor
1-1,5 l savanyú káposztalé
2 evőkanál barna rizs ek rizs
A darabokra vágott zöldséget és a hagymát olajon megdinszteljük majd beszórjuk a liszttel, utána piros paprikával. 1 liter hideg vízzel felöntjük . A darált húsba beletesszük az előre beáztatott rizst sóval,borssal,pirospaprikával,zúzott fokhagymával, csomborral, kaporral ízesítjük, vizes kézzel kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk. Addig főzzük amíg minden megpuhul ( a húsgombócot külön is meg lehet főzni, figyelem a barna rizsnek hosszabb a főzési ideje) . Utána hozzáöntjük a káposztalevet , kaporral, csomborral ízesítjük.
Jó étvágyat! 🙂
Eznagyon tetszik, ki kell próbálnom! Köszi Sárika 😆
😛 Szívesen,esetleg képet is küldhetsz