Káposztaléleves , avagy a korhelyleves  szülőfalumban  minden disznóvágáskor és Új Év napján  elkészült . Én már egy” fejlesztett lightosabb” változatát mutatom be  🙂

Hozzávalók:
0,25 kg darált sovány sertéshús
2-3 szál sárgarépa
1 hagyma , póréhagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 gerezd fokhagyma
szemes bors só,bors,pirospaprika ízlés szerint,kapor,csombor
1-1,5 l savanyú káposztalé
2 evőkanál barna rizs ek rizs

A darabokra vágott zöldséget és a hagymát olajon megdinszteljük  majd beszórjuk a liszttel, utána piros paprikával.  1 liter hideg vízzel felöntjük .  A darált húsba beletesszük az előre beáztatott rizst sóval,borssal,pirospaprikával,zúzott fokhagymával, csomborral, kaporral  ízesítjük,  vizes kézzel kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk.  Addig főzzük amíg minden megpuhul ( a húsgombócot külön is meg lehet főzni, figyelem a barna rizsnek hosszabb a főzési ideje) . Utána hozzáöntjük a káposztalevet , kaporral, csomborral ízesítjük.
Jó étvágyat! 🙂