Menüvariáció 40 gramm CH-tartalomra

Valami újat szerettem volna főzni és olyant ami lehetőleg hamar készen van és variálható. Mindannyian dolgozunk és amikor haza jövünk munkából van amit az asztalra tenni.
Hozzávalók: savanyú káposzta,krumpli,sertéscomb,karaj,gomba(vargánya),póréhagyma, kapor ,csombor,fekete bors,só,piros paprika,teljes kiőrlésű rozsliszt.

Szeretek úgy főzni,hogy hét közben is legyen  2-3 napig  kész főtt étel. Azért választottam  a savanyú káposztát,mert  egészséges,  nagyon szeretjük és meglett a vasárnapi ebéd valamint  hét közben is könnyű megmelegíteni
Póréhagymát olajon  egy picit megpirítottam, majd rátettem a sertés comb kockákat  és  megszórtam kaporral,csomborral ( most a frissen lefagyasztott zöld fűszereket használtam), pici fekete őrölt bors,piros paprika.
Vízzel felöntöttem és fedő alatt pároltam
Ameddig ez készült néhány szelet sertéskarajt befűszereztem és teljes kiőrlésű liszt és paprika keverékébe mártottam, majd hirtelen megsütöttem.
Egy másik serpenyőben szintén póréhagymát pirítottam, arra vargányát szórtam ( a nyáron szedtük és frissen lefagyasztottam), pici bors és petrezselyem zöld.
A krumpli pürét meg ismeritek. :-)))Aki ismer tudja, hogy mindig rostban gazdag körettel, vagy salátával párosítom, ezáltal csökken a hirtelen vércukoremelő hatása a krumplinak.

Mi nem vagyunk cukorbetegek,de az egészséges táplálkozást próbálom követni,igaz nem mindig sikerül,de próbálkozom.
Ezt az ebéd a családomnak nagyon ízlett, és kb 40 perc alatt kész is volt.