Kakaós piskóta tekercs – tejszínes málna krémmel

Hozzávalók:
-150 grammDurum sima liszt-20 gramm kakaópor-1 sütőpor-1 tk szódabikarbóna-20 gramm Cologran édesító por-csipetnyi só-6 tojás-150 gramm sovány Frissföl-180 ml olaj-200 ml CH-mentes „sűrített” Málnaszörp (nálam,Euro-boltos olcsó)-50 ml citromlé-250 ml tejszín-Zselatin, vagy egy tasak cukornélküli Dzsem-fix (nálam dzesmfix3-1 – ben)-folyékony édesítő ízlés szerint. -300 ml víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 / (hőlégkeverés) fokra. Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, asütőport és a szódabikarbónát. Keverjük hozzá az olajat és a 150 g joghurtot.A zselatint oldjuk fel az elkészített málnaszörpben(víz+ málna+ citrom) és állandóan kevergetve, nagy lángon forraljuk fel.(Én egy közepes tepsit kibéleltem folpackkal és simán beleborítottam a zselét, kihajítottam az erkélyre, pillanatok alatt megszilárdult  …….közben…….Válasszuk szét a tojásokat.A édesítő kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a tojás kifehéredik.A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a édesítős tojás sárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.Egy gáztepsi alját béleljük ki szilikonos- ( nekem ez  jött be) -sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.Toljuk az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre.Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik!!!Amikor langyosra hűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt és fektessük egy benedvesített konyharuhára, majd azzal együtt tekerjük fel.Így hagyjuk teljesen kihűlni.Addig a jól lehűtött tejszínt a habfixálóval és ízlés szerinti édesítővel verjük kemény habbá.… majd bambán törölgesd össze a zselét és keverd össze a tejszínnel
……Ezzel a masszával töltsd meg a piskótát, tekerd vissza, és ha még mindig nem repült rá a család, próbáld egy két órát hűtőben tárolni….
….jah és légy optimista, ha nekem sikerült, neked is fog!!Jó munkát!
Nekem ebből az adagból 18 szelet lett, ami szeletekre bontva 10 gramm CH-t jelent, tehát uzsira pont jó JA Kalória-Guruval számolok, remélem minden adat jó!

Köszönjük Juditnak a receptet.