Nagyon szép házi kacsát kaptam, amit feldaraboltam finom omlós kacsasült lett belőle.
Hozzávalók:
- kacsahús : 2 db kacsacomb ,egy fék kacsamell ,2 db. szárny
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, néhány rozmaringlevél
- 2 evőkanál frissen facsart narancslé
- egy alma
- egy teáskanál akácméz
- 2 merítőkanál kacsa húsleves
Elkészítés:
A sütés előtti napon a kacsát feldaraboljuk, megmossuk, majd sózzuk és frissen őrölt borssal megszórjuk. Frissen tartó fóliával betakarjuk és betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt szárazra törüljük, a kacsa bőrét rombusz formában bemetsszük. Egy teflon serpenyőt felhevítünk és beletesszük a húst, minden oldalát megpirítjuk, majd átemeljük egy tepsibe, úgy hogy a bőrös fele legyen alul,fokhagyma gerezdet teszünk mellé és rozmaringot, majd ráöntjük a húslevest és alufóliával betakarjuk, 160 fokos sütőbe tesszük és addig pároljuk ameddig megpuhul ( nálam kb. 2,5 óra), közben locsoljuk a pecsenyelével, és megfordítjuk a húst.
Amikor megpuhul beleteszünk egy kettőbe vágott almát ( az alma megsült és a héja nélkül belekevertem a lila káposztába) . A narancs levét összekeverjük a mézzel és ecsettel megkenegetjük a húst , ezt a műveletet 3-4 alkalommal megismételjük és megfordítjuk a húst, hogy minden oldala megpiruljon. Visszatoljuk a sütőbe alufólia nélkül, felemeljük a hőfokot 180 fokra és pirosra sütjük. Ez további 25-30 perc.
Lila káposztával és krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok !