Nagyon szép házi kacsát kaptam, amit feldaraboltam finom omlós kacsasült lett belőle.

Hozzávalók:

  • kacsahús  : 2 db kacsacomb ,egy fék kacsamell ,2 db. szárny
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, néhány rozmaringlevél
  • 2 evőkanál frissen facsart narancslé
  • egy alma
  • egy teáskanál akácméz
  • 2 merítőkanál kacsa húsleves

Elkészítés:

A sütés előtti napon a kacsát feldaraboljuk, megmossuk, majd sózzuk és frissen őrölt borssal megszórjuk. Frissen tartó fóliával betakarjuk és betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt szárazra törüljük, a kacsa bőrét rombusz formában bemetsszük. Egy teflon serpenyőt felhevítünk és beletesszük a húst, minden oldalát megpirítjuk, majd átemeljük egy tepsibe,  úgy hogy a bőrös fele legyen alul,fokhagyma gerezdet teszünk mellé és  rozmaringot, majd ráöntjük a húslevest és alufóliával betakarjuk, 160 fokos sütőbe tesszük és addig pároljuk ameddig megpuhul ( nálam kb. 2,5 óra), közben locsoljuk a pecsenyelével, és megfordítjuk a húst.
Amikor megpuhul beleteszünk egy kettőbe vágott almát ( az alma megsült és a héja nélkül  belekevertem a lila káposztába)  . A narancs levét összekeverjük a mézzel és ecsettel megkenegetjük a húst , ezt a műveletet  3-4 alkalommal megismételjük és megfordítjuk a húst, hogy minden oldala megpiruljon. Visszatoljuk a sütőbe alufólia nélkül, felemeljük a hőfokot 180 fokra és pirosra sütjük. Ez további 25-30 perc.

Lila káposztával és krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok !