Olcsó kiadós étel készült ma nálam, jól esik az ünnepi zsíros ételek után ( igaz én nem ettem sok zsíros,de azért készült töltött káposzta csülökkel és kocsonya is).
Húslevest főztem két kacsaszárnyból és egy kacsahátból. Nem is emlékszem mikor ettünk ludaskását,no ebből most kacsás kását készítettem.
Hozzávalók:
- egy kisebb kisebb póréhagyma
- három darab megfőzött sárgarépa
- néhány petrezselyem karika, karfiol, brokkoli gerezd
- 6-7 szelet vargánya
- néhány karika piros, tv, csípős paprika
- egy bögre barna rizs
- só, bors
- egy ek. olaj
- petrezselyemzöld
- húsleves
- kacsahús
Elkészítés:
A rizst folyóvízben, szűrőben megmossuk, majd főzés előtt 2-3 órával korábban vízbe áztatjuk ( így hamarabb megfő a barna rizs) , majd jól lecsepegtetjük.
Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát,paprika szeleteket, megsózzuk és dinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst,és addig kevergetjük, amíg az üvegessé válik ( nem lesz rajta folyadék, jól gurul). Ekkor felöntjük forró húslevessel( 2 bögrényit adagoltam fokozatosan hozza,de ha nincs a barna rizs beáztatva több folyadék kell) , alacsony lángon főzzük, közben kavarunk rajta és lefedjük, Amikor a rizs megpuhult hozzáadjuk a felkarikázott répát, petrezselymet, gombát, karfiolt,brokkolit,gombát, a főtt húst, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Forrón kínáljuk. Bármilyen salátával, savanyú uborkával finom 🙂
Ui. A vargánya nálam olcsó étel,mert mi szedtük és a fagyasztóban tároljuk. Természetesen csiperke gombával is helyettesíthető 🙂