Hozzávalók
- kacsahús ( nekem most 6 db kacsa felső combom, egy kacsa szárnyam volt)
- 1 zeller
- 1 szelet karalábé
- 1 tenyérnyi káposzta
- 5-6 db sárgarépa
- 3 db petrezselyem
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, szemes bors
- zöld petrezselyem,zeller levél, 1 szál lestyán levél, 1-2 csiperke gomba, vagy szárított vargánya
Elkészítés:
Hideg vízben feltesszük a húst főni, közben lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, sót, szemes borsot és lassú tűzön, főzzük . Fontos, hogy ne födjük le a húslevest. Amikor megfő lezárjuk a lángot és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd leszűrjük egy másik fazékba.Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet. Zöldséggel, főtt hússal kínáljuk
Jó étvágyat!