Nekem  ilyen a tökéletes a nokedlim:-), annyiszor olvasom, hogy a tökéletes nokedli titka , …szóval én így készítem egy kicsit egészségesebben és mégis mindig finom. Az utóbbi időben előtérbe került nálam a tönkölybúza liszt,de nokedlit soha nem készítek csak tönkölylisztből.A jó galuska titka, hogy csak közvetlenül a szaggatás előtt kell összekeverni a hozzávalókat, és a tésztát nem szabad nagyon kidolgozni. Nekem ez a keverék bevált. A búzadarát az utóbbi egy-két éve keverem bele, a tönkölybúza lisztes nokedli sem ragad össze.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt (20 dkg fehér liszt BL 50,10 dkg tönkölybúza liszt)
  • 3 tojás
  • 2  csapott evőkanál búzadara
  • egy  evőkanál  olíva olaj (napraforgó)
  • 3 evőkanál juhtúró

Elkészítés:

A lisztet,búzadarát egy tálba tesszük, beleütünk 3 egész tojást, valamint hozzáadjuk az 1 evőkanál olajat, 1 teáskanál sót. Keverni kezdjük, majd kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól tudjunk vele dolgozni.Nem kell

túl keményre készíteni,de folyékony se legyen.

Felteszünk egy lábasban vizet forrni. Teszünk be két csipetnyi sót.

A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, egy kicsit megvizezzük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit. Ha a nokedlik feljöttek a víz színére,  már jók is.

Egy serpenyőbe szedjük(  amikor túrós nokedlit készítek nem öblítem le, hogy a túró tudjon rátapadni) , rámorzsoljuk a túrót. Jól összekavarjuk és néhány percre befedjük.

Finoman ráolvad a túró és máris tálalhatjuk. Lehet friss kaprot is szórni rá.

Jó étvágyat!