Hétvégén só tetején sült csirkét készítettem, recept itt: https://blog.keva.hu/recept/so-tetejen-sult-csirke/ amit krumplipürével és színes salátákkal tálaltam. Volt Eisberg saláta, szívsaláta, melyet egy energiaszegény joghurtos öntettel kínáltam. Érdemes néha a majonéz helyett energiaszegényebb öntetet készíteni, erre a célra nagyon jól használható a joghurt, amely kevéssé kalóriadús, ezért az egészséges táplálkozásba jól beilleszthető.
Személyenként egy dl joghurtot számítsunk.
Hozzávalók két személyre:
- 2 dl joghurt
- 2 csipetnyi só
- kevés őrölt bors
- 2 teáskanál olívaolaj
- egy csokor zöld petrezselyem és metélőhagyma
(természetesen más zöld fűszer is használható)
Leginkább kevert, zöldséges salátákhoz illik pl.: jégsaláta, Ejsberg salátakeverék, uborka, paradicsom keveréke.
Elkészítés: a joghurtot összekeverjük az olívaolajjal sóval,borssal, zöld fűszerekkel. Betesszük a hűtőbe 20-30 percre és a saláta mellé kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok !
Elkészítem, natúr joghurtokat eszünk úgy is ,mindíg van itthon!! Nagyon csodás étel mint mindegyik!!
Köszi szépen Zsuzsa, örülök,hogy kipróbáltad! 🙂