A sok esőzés után terem a gomba :-). Ma egy nagyon finom könnyen elkészíhető gombasalátát készítettem. Majonéz nincs benne, és mégis sikerült olyan ízhatást elérni.

Hozzávalók:

  • 2 bögre szegfűgomba
  • 2 dl sűrű natúr görög joghurt
  • egy mokkáskanál mustár
  •  egy zöld hagyma
  • csokor petrezselyemzöld
  • só,bors
  • egy teáskanál olívaolaj

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, szűrön keresztül átmossuk. Egy fazékban kb egy dl vizet forralunk  két csipetnyi sóval és beletesszük a gombát.Csak annyit várunk ameddig felfő, utána leszűrjük ( a  főző levet felhasználjuk leveshez).
Megvárjuk, hogy kihűljön.
Apróra vágjuk a zöld hagymát, a petrezselyemzöldet.
Egy tálba  tesszük a joghurtot, belekeverjük a mustárt és az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és borsot keverünk bele, természetesen ízlés szerint. Jól összekavarjuk és beletesszük a gombát. Fél órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek, utána már fogyasztható.
Önálló ételként is finom, de köretként is fogyaszthatjuk.