A sok esőzés után terem a gomba :-). Ma egy nagyon finom könnyen elkészíhető gombasalátát készítettem. Majonéz nincs benne, és mégis sikerült olyan ízhatást elérni.
Hozzávalók:
- 2 bögre szegfűgomba
- 2 dl sűrű natúr görög joghurt
- egy mokkáskanál mustár
- egy zöld hagyma
- csokor petrezselyemzöld
- só,bors
- egy teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, szűrön keresztül átmossuk. Egy fazékban kb egy dl vizet forralunk két csipetnyi sóval és beletesszük a gombát.Csak annyit várunk ameddig felfő, utána leszűrjük ( a főző levet felhasználjuk leveshez).
Megvárjuk, hogy kihűljön.
Apróra vágjuk a zöld hagymát, a petrezselyemzöldet.
Egy tálba tesszük a joghurtot, belekeverjük a mustárt és az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és borsot keverünk bele, természetesen ízlés szerint. Jól összekavarjuk és beletesszük a gombát. Fél órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek, utána már fogyasztható.
Önálló ételként is finom, de köretként is fogyaszthatjuk.