Eredetileg cukkinifőzeléket szerettem volna készíteni, de időközben meggondoltam magam ( máskor ilyent nem is szoktam csinálni 🙂 :-)! ). Szóval véletlen egy új recept született. Nagyon gyorsan elkészíthető, a hőségben jó választás:-)!
Hozzávalók 2 személyre :

  • egy közepes nagyságú cukkini
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kisebb hagyma
  • 3-4 szál zöld kapor
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Megmossuk a cukkinit, majd hosszában négybe szeljük,kiszedjük a magos részt belőle. Utána kb. egyforma darabokra vágjuk.

2. Egy hagymát megpucolunk és felaprítunk.

3.Tepsibe tesszük az olajat,erre rátesszük a hagymát egy csipet sóval és egy kicsit fonnyasztjuk,majd rászórjuk a piros paprikát és a cukkini darabokat.

4.1 dl vizet öntünk rá,ráteszünk 3-4 szál kaprot. A zsenge levélből néhányat felaprítunk, azt is rádobjuk.

5. A cukkinit csak roppanósra pároljuk.

6. Közben elkészítjük a habarást, a joghurtot elkeverjük a liszttel, majd kiveszünk a cukkini alól egy kis meleg levet, összekavarjuk és kiforraljuk.

7.Ha szükség utána ízesítünk. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp: Lehet tésztával, vagy rizzsel  enni, de akár köretként egy szelet hússal is finom.