Eredetileg cukkinifőzeléket szerettem volna készíteni, de időközben meggondoltam magam ( máskor ilyent nem is szoktam csinálni 🙂 :-)! ). Szóval véletlen egy új recept született. Nagyon gyorsan elkészíthető, a hőségben jó választás:-)!
Hozzávalók 2 személyre :
- egy közepes nagyságú cukkini
- 1,5 dl joghurt
- 1 evőkanál tönkölybúza liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kisebb hagyma
- 3-4 szál zöld kapor
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. Megmossuk a cukkinit, majd hosszában négybe szeljük,kiszedjük a magos részt belőle. Utána kb. egyforma darabokra vágjuk.
2. Egy hagymát megpucolunk és felaprítunk.
3.Tepsibe tesszük az olajat,erre rátesszük a hagymát egy csipet sóval és egy kicsit fonnyasztjuk,majd rászórjuk a piros paprikát és a cukkini darabokat.
4.1 dl vizet öntünk rá,ráteszünk 3-4 szál kaprot. A zsenge levélből néhányat felaprítunk, azt is rádobjuk.
5. A cukkinit csak roppanósra pároljuk.
6. Közben elkészítjük a habarást, a joghurtot elkeverjük a liszttel, majd kiveszünk a cukkini alól egy kis meleg levet, összekavarjuk és kiforraljuk.
7.Ha szükség utána ízesítünk. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp: Lehet tésztával, vagy rizzsel enni, de akár köretként egy szelet hússal is finom.