Almaszószt elég gyakran készítek , de ezt a mártást most első alkalommal főztem. Tudom, hogy nem utoljára.Sajátságos élethelyzetek segítenek egy-egy új étel ötlet,új íz megalkotásában.
Egy kicsit finoman fogalmazva, írhatnám azt is ma egy diétás ételt készítettem,mely jó epés-gyomor panaszokban, de az egészséges táplálkozás részeként is, hisz egyedüli sűrítő anyag a sűrű görög joghurt,illetve az alma. Szerettem volna egy kis színt is adni a mártásnak, ezért a piros almát nem hámoztam le.
Nézzük a receptet 🙂 !
Hozzávalók:
- 4 db alma (piros ,zöld)
- 2 szelet birsalma (aki szereti tehet bele többet)
- 3 púpozott evőkanál görög joghurt (2 dl körüli)
- csipetnyi fahéj,4 szegfűszeg
- 1 csapott teáskanál cukor vagy méz (vagy édesítőszer)
- két csipetnyi só
Elkészítés:
Fél liter vizet felforralunk hozzáadjuk a fahéjat,szegfűszeget ( a fűszereket bele lehet tenni tearózsába,vagy gézbe bekötni) , hozzáadjuk a cukrot, sót. Felforraljuk.
Közben megpucoljuk a zöld színű almát,daraboljuk, a pirosat héjastól daraboltam bele.
Bele rakjuk a forrásban levő vízbe és megfőzzük (annyi víz legyen,hogy jól ellepje az almát. Megfőzzük.
Botmixerrel pépesítjük,közben belekeverjük kanalanként a joghurtot, krémszerű mártást kapunk.
Visszatesszük a tűzhelyre melegen tartjuk.
Sülttel, krumplipürével kínáljuk .