Néhány fagyasztott tengeri halfilé sokszor nagyon jó szolgálatot tesz, ha gyors, egészséges és finom fogásra van szükségünk. Bátran ajánlom kipróbálásra, azok is fogják szeretni, akik a hal ízét nem kedvelik:-)

Alaszkai tőkehalfilét készítettem, nagyon puha ízletes , kívül roppanós volt.

Gyakori fogás lesz nálam.

Hozzávalók:

  • 3 db alaszkai tőkehal filé
  • 2 db kisebb mirelit vargánya
  • 2 evőkanál aprított póréhagyma
  • 3 szelet kaliforniai paprika
  • 2 db aszalt paradicsom
  • 1/ 2 citrom
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 evőkanál reszelt füstölt karaván sajt
  • 1 csapott evőkanál kukorica dara
  • citrombors ,só

Elkészítés:

A halat leöblítjük, majd szárazra töröljük. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral ( előzőleg a papírt csap alatt bevizezzük).

Olíva olajat teszünk, majd kukorica darával meghintjük.
Belefektetjük a halat, citromborssal, sóval megszórjuk.
A felaprított hagymát, paprikát, olíva olajon kicsit megdinszteljük, rádobjuk a gombát, aszalt paradicsomot, együtt pirítjuk. Ezt a masszát rátesszük a halra, majd krémsajtot, reszelt sajtot teszünk rá. Mindenik halra egy karika citromot teszünk.

Forró sütőbe toljuk. Kb 20 perc alatt készre sütjük.

Most “Pesto rossos” penne tésztával kínáltam.

Jó átvágyat kívánok!