Néhány fagyasztott tengeri halfilé sokszor nagyon jó szolgálatot tesz, ha gyors, egészséges és finom fogásra van szükségünk. Bátran ajánlom kipróbálásra, azok is fogják szeretni, akik a hal ízét nem kedvelik:-)
Alaszkai tőkehalfilét készítettem, nagyon puha ízletes , kívül roppanós volt.
Gyakori fogás lesz nálam.
Hozzávalók:
- 3 db alaszkai tőkehal filé
- 2 db kisebb mirelit vargánya
- 2 evőkanál aprított póréhagyma
- 3 szelet kaliforniai paprika
- 2 db aszalt paradicsom
- 1/ 2 citrom
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál krémsajt
- 1 evőkanál reszelt füstölt karaván sajt
- 1 csapott evőkanál kukorica dara
- citrombors ,só
Elkészítés:
A halat leöblítjük, majd szárazra töröljük. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral ( előzőleg a papírt csap alatt bevizezzük).
Olíva olajat teszünk, majd kukorica darával meghintjük.
Belefektetjük a halat, citromborssal, sóval megszórjuk.
A felaprított hagymát, paprikát, olíva olajon kicsit megdinszteljük, rádobjuk a gombát, aszalt paradicsomot, együtt pirítjuk. Ezt a masszát rátesszük a halra, majd krémsajtot, reszelt sajtot teszünk rá. Mindenik halra egy karika citromot teszünk.
Forró sütőbe toljuk. Kb 20 perc alatt készre sütjük.
Most “Pesto rossos” penne tésztával kínáltam.
Jó átvágyat kívánok!