Mielőtt bárki azt gondolná, hogy egy diétás krumpli receptet hoztam téved, de kell egy kis kényeztetés így év végén. Hús valóban nincs benne, abból jutott az ünnepekre bőven ( persze nem nekem, mert én valóban diétázom, a szó nemes értelmében :-),de nem nehéz nekem legalább is nem ). Visszatérve a krumplira, bele lehet rakni a megmaradt sajtokat, krémsajtokat és egy nagyon finom krémes krumpli kerekedik ki belőle,mely önálló ételként egy tál savanyú káposztával remek ebéd lehet.
Hozzávalók:
- 6 db közepes krumpli ( kb.1 kg)
- 2 ek reszelt sajt ( parmezán és kecskesajt)
- 1 doboz mascarpone (250 gramm)
- 1 tasak mini mozzarella light
- só
- kakukkfű
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- 2 tk zsemlemorzsa
- 1 tk.olaj
- néhány szelet pritamin paprika
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.
Egy kerámiatálat, vagy jénait kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintünk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit.( ha egy-két evőkanál főzőlé rákerül nem gond,csak sok ne legyen,mert akkor szétázik a krumpli.)
Egy kanállal kis kupacokat rakunk a mascarponeból, rárakjuk a mozzarellát, rászórjuk a reszelt sajt felét.( Egy evőkanálnyit félre teszünk).
Közepébe tesszük a pritamin paprikákat, illetve ráteszünk néhány szál kakukkfű ágat.
180 fokos sütőben alsó -felső sütésen 15 percig sültjük ( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem).
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt permezán- sajtkeveréket.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Jó étvágyat!
elkészítem
Köszönöm! 🙂