Természetesen nem csak húsvétkor szoktam tárkonyos levest készíteni,de az ünnep  elmaradhatatlan kelléke a tárkonyos bárányleves.

Hozzávalók:

  • csontos bárányhús, bárány aprólék ( nálam kb, fél kg volt, szív)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 db. sárgarépa
  • 1 db. petrezselyem
  • 1 kisebb paradicsom,egy szelet paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • ecetes tárkonylevél, zöld tárkony
  • 2–3 db krumpli
  • 1,5  dl rizs

Elkészítés:

Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük.
Ezt követően be zöldséglejük, belerakjuk hosszába vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát, paprikát, paradicsomot, sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük.
Amikor a répa kezd puhulni hozzáadjuk a mosott rizst és a kockára vágott krumplit.

Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket . Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe.lezárjuk a lángot. Elkészítjük a habarást a tejfölt csomómentesre keverjük a tejfölt a tejszínnel. Egy evőkanál forró levest belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe.( Korábban tetten bele lisztet,de a rizstől így elég sűrű lesz a levesünk!).

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, illetve tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!