Gyerekkorom kedvenc húsvéti eledele a báránysült, amikor a sütőben készült olyan finom illat szállt  ki , szinte gyereknek éreztem magam. Rég volt alkalmam arra, hogy bárányt készítsek. Nagypénteken a férjem egy fél báránnyal meglepett, le is fotóztam, majd később megmutatom Nektek is . Erdélyben a báránysült hagyományos húsvéti étel, anélkül szinte elképzelhetetlen az ünnepi ebéd.
Előző este a bárányhúst sóval, borssal befűszereztem, néhány gerezd  f okhagymával megtűzdeltem és  olajjal bekentem és letakartam.   Ma reggel csak a sütőbe kellett tenni, egy fej hagyma társaságában letakartam fóliával  és a sütőbe toltam, közben   fehér borral locsoltam. Kb 1,5 órát pároltam és ezt követően fél órát pirítottam.
Szombaton készítettem a krumpli salátát is,  hogy jól összeérjenek az ízek.  A krumplit  héjában megfőztem, megpucoltam, a zöldhagymát és egy lila hagymát felaprítottam és erre tettem a saláta öntetet. Az öntetben ecet, piros paprika ,só bors, egy mokkáskanál cukor volt ( cukorbetegek folyékony édesítőszert használjanak). Eddig a hagyományos húsvéti bárány eledel.:-)))
Tudjátok szeretek alkotni , hát így készült a cukkinis ragum:-)  Egy evőkanál olíva olajat teflon serpenyőbe öntöttem,erre egy felaprított újhagymát,majd pritamin paprika kockákat (sárga,piros) dobtam, erre jöttek a cukkini kockák, és egy teáskanál mézzel megbolondítottam:-)( cukorbetegek használjanak diabetikus mézet,vagy folyékony édesítőszert),  jött egy zúzott fokhagyma gerezd, és végül egy  paradicsom kockára vágva. Fűszerként, borsot,sót  és zöld kaprot használtam Nagyon fenséges íze volt. Nyáron nagyobb adag készül ( akkor a cukkini ára nem 700 forint )
Elárulom, hogy repeta is volt:-) ez a fenti adag  megduplázódott :-).
A képen látható adag 40 gramm CH-tartalomnak felel meg.
Na most jöhet egy kis mozgás:-)