Nagyon finom húslevest lehet főzni a libanyakból. Én az utóbbi időben egyre gyakrabban vásárolok nyakat:-) nem hiába van a mondás”jobb egy lúdnyak, tíz tyúknyaknál”, de tényleg:-)

Hozzávalók:

  • 2 db.libanyak
  • 1 szelet káposzta
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1 db paprika, 2-3 karika csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma, egy krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, szemes bors
  • zöld petrezselyem,zeller levél, lestyán levél, 5-6 szelet szárított vargánya
  • csigatészta

Elkészítés:

Megtisztítjuk a nyakat megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni, közben lehabozzuk, különben zavaros lesz a levesünk , majd beletesszük a megpucolt, felszeletelt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, hagyma, káposzta, paradicsomom,paprika), sót, szemes borsot, zöld fűszereket és kis lángon főzzük .

Fontos, hogy ne födjük le a húslevest. Amikor megfő lezárjuk a lángot és hagyjuk néhány percig,  ameddig a zavaros rész leülepedik, majd leszűrjük egy másik fazékba.Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a tésztát. Zöldséggel, főtt hússal kínáljuk.

Jó étvágyat!