Nagyon finom húslevest lehet főzni a libanyakból. Én az utóbbi időben egyre gyakrabban vásárolok nyakat:-) nem hiába van a mondás”jobb egy lúdnyak, tíz tyúknyaknál”, de tényleg:-)
Hozzávalók:
- 2 db.libanyak
- 1 szelet káposzta
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem
- 1 db paprika, 2-3 karika csípős paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma, egy krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- só, szemes bors
- zöld petrezselyem,zeller levél, lestyán levél, 5-6 szelet szárított vargánya
- csigatészta
Elkészítés:
Megtisztítjuk a nyakat megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni, közben lehabozzuk, különben zavaros lesz a levesünk , majd beletesszük a megpucolt, felszeletelt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, hagyma, káposzta, paradicsomom,paprika), sót, szemes borsot, zöld fűszereket és kis lángon főzzük .
Fontos, hogy ne födjük le a húslevest. Amikor megfő lezárjuk a lángot és hagyjuk néhány percig, ameddig a zavaros rész leülepedik, majd leszűrjük egy másik fazékba.Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a tésztát. Zöldséggel, főtt hússal kínáljuk.
Jó étvágyat!