Húslevest csontos húsból szoktam készíteni, de nem volt itthon és mindenképpen szerettem volna főtt húst,ezért most csak csirkemellből készült a levesem. Finom lett így is:-)
(Ritkán használok húsleves kockát,mivel csont nélkül készült ezért raktam a levesbe).
Hozzávalók
- 2 nagy csirkemell filé
- 1 zeller
- 1 szelet karalábé
- 1 tenyérnyi káposzta
- 5-6 db sárgarépa
- 3 db petrezselyem
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, szemes bors. egy tyúkhúsleves kocka
- zöld petrezselyem,zeller levél, 1 szál lestyán levél
Elkészítés:
Hideg vízben feltesszük a húst főni, közben lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, fűszereket, lassú tűzön, főzzük, majd
leszűrjük egy másik fazékba.
Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet.
A zöldséggel és csirkemellel együtt kínáljuk.
Jó étvágyat!
Évek óta ez a legnépszerűbb leves. Mi lehet az oka ,nem tudom!?!:-)
Ki fejti meg?
Még több leves a blogban itt:
“egy tyúkhúsleves kocka” Most komolyan?
Nagyon ritkán használom,egy évben max 1 dobozzal:-)