Megszokhattátok, hogy időnként hozok egy recept-összeállítást, most a levesek kerültek előtérbe:-). Nem véletlen, mert ebben a hideg- nyirkos időben nincs finomabb egy forró levesnél.
Tudjátok,hogy kedvenc leveseim közé tartoznak a húsgombóc levesek, melyet számtalan változatban szoktam készíteni. Mindig azt az alapanyagot használom fel ami a hűtőben van. Úgy,hogy senkinek ne okozzon gondot,
hogy valami nincs otthon a hűtőben a hozzávalók közül.
Általában nagyobb adag húsgombócot készítek és előfőzve beteszem a fagyasztóba, és hétköznap amikor kevés időn marad a főzésre előveszek egy adagot és pillanatok alatt elkészül a tartalmas leves.
No ilyenkor második fogás nem is készül.
Az utóbbi időben előszeretettel használom a zabpelyhet a gombócba,érdemes kísérletezni, mert finom és egészséges. Én leggyakrabban sovány sertéscombból szoktam készíteni a gombócokat. Mindenki
ízlésének megfelelően variálhatja, darált pulykacombbal is készíthető.
Többen kértetek leves receptet, most úgy próbáltam összeállítani, hogy legyen csorba is , de hoztam egy húsgombócos karalábélevest is.
Természetesen a keresőbe beírva még rengeteg levest találtok:
A kedvencemmel kezdem:
Csorba zabpelyhes húsgombóccal
https://blog.keva.hu/recept/csorba-zabpelyhes-husgomboccal/
Csorba gombás húsgombóccal
https://blog.keva.hu/recept/csorba-gombas-husgomboccal/
Csorba egy kicsit másképpen
https://blog.keva.hu/recept/csorba-egy-kicsit-maskeppen/
Csorba zöld fűszeres húsgombóccal
https://blog.keva.hu/recept/csorba-zold-fuszeres-husgomboccal/
Végül jöjjön a finom karalábéleves húsgombóccal:
https://blog.keva.hu/recept/karalabeleves-husgomboccal/
Jó étvágyat és jó válogatást kívánok! További levesek a blogban, nézzétek a levesek kategóriát! 🙂