Megszokhattátok, hogy időnként hozok egy recept-összeállítást, most a levesek kerültek előtérbe:-).  Nem véletlen, mert ebben a hideg- nyirkos időben nincs finomabb egy forró levesnél.

Tudjátok,hogy  kedvenc leveseim közé tartoznak a húsgombóc levesek,  melyet számtalan változatban szoktam készíteni. Mindig azt az alapanyagot használom fel ami a hűtőben van. Úgy,hogy senkinek ne okozzon gondot,

hogy valami nincs otthon a hűtőben a hozzávalók közül.

Általában nagyobb adag húsgombócot készítek és előfőzve beteszem a fagyasztóba, és hétköznap amikor kevés időn marad a főzésre előveszek egy adagot és pillanatok alatt elkészül a tartalmas leves.

No ilyenkor második fogás nem is készül.

Az utóbbi időben előszeretettel használom a zabpelyhet a gombócba,érdemes kísérletezni, mert finom és egészséges. Én leggyakrabban  sovány sertéscombból szoktam készíteni a gombócokat. Mindenki

ízlésének megfelelően variálhatja, darált pulykacombbal is készíthető.

Többen kértetek leves receptet, most úgy próbáltam összeállítani, hogy legyen csorba is , de hoztam egy húsgombócos  karalábélevest is.

Természetesen a keresőbe beírva még rengeteg levest találtok:

A kedvencemmel kezdem:

Csorba zabpelyhes húsgombóccal

https://blog.keva.hu/recept/csorba-zabpelyhes-husgomboccal/
Csorba gombás húsgombóccal

https://blog.keva.hu/recept/csorba-gombas-husgomboccal/

Csorba egy kicsit másképpen

https://blog.keva.hu/recept/csorba-egy-kicsit-maskeppen/
Csorba zöld fűszeres húsgombóccal

https://blog.keva.hu/recept/csorba-zold-fuszeres-husgomboccal/

Végül jöjjön a finom karalábéleves húsgombóccal:

https://blog.keva.hu/recept/karalabeleves-husgomboccal/

 

Jó étvágyat és jó válogatást kívánok! További levesek a blogban, nézzétek a levesek kategóriát! 🙂