Különleges alkalomra érdemes hidegtállal kedveskedni a vendégeknek. Igaz,hogy időigényes az előkészítés, de amikor elkészül már csak kínálni kell a pajtásokat,lehet beszélgetni.
Mindenki saját ízlésének megfelelően állítsa össze,csupán gépsonka,sajt, szalámi és valamilyen kencéből is össze lehet dobni,de az igazi,ha házilag készítünk hozzá húsokat,salátákat.
Én most egy baconos csirketekercset és muffínt készítettem,receptje: https://blog.keva.hu/recept/csirkealagut-es-muffin/, illetve egy zöldséges csirkemell tekercset,melynek írom is a receptjét.
Csirketekercs
Hozzávalók:
- 2 kiklopfolt csirkemell
- 1 ek joghurt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek zöldségkeverék
- 1 csipetnyi zselatin
- 1 mokkáskanál csirkefűszer keverék
- 2 ek olaj
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkét előző este meghintjük borssal, csirkefűszerrel, egy gerezd zúzott fokhagymát joghurtba keverünk,ezzel bekenjük a húst,lefóliázva hűtőbe rakjuk.
A kiklopfolt csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Közben megpároljuk a zöldséget. Én most franciasalátát készítettem,abból vettem ki,melyet tyúkhúsleves alaplében pároltam.
Alufóliát olajjal megkenünk csirkefűszersót hintünk rá,majd ráfektetjük a húst, rátesszük a párolt zöldséget,csipetnyi zselatinnal meghintjük,majd szorosan felgöngyöljük.Én két fóliába raktam.
Tepsibe rakjuk és vízzel feltöltjük ( kb félig érje a hústekercset), 180 fokos sütőbe tesszük és kb 40 percig a fóliában pároljuk. Kb fél időnél megfordítjuk a tekercset.
Egy serpenyőbe kis olajat ,vajat teszünk belerakjuk a tekercseket és 1-2 percig megforgatjuk a forró vajas-olajban. Tányérra rakjuk,hagyjuk kihűlni.Hidegen szeleteljük.
Nagyon jó ez a tekercs ez főzelék feltétjeként is,vagy bármilyen mártással kínálható.
A ragacsos csirkeszárny is finom falat egy hideg tálon:
https://blog.keva.hu/recept/ragacsos-csirkeszarny/