A ma sütött rozskenyér receptje:
 Hozzávalók: 25 dk rozsliszt, 20dk grahamliszt,15dk finomliszt,5dk zabpehely,2dk élesztő, 1 tk méz, 5dk finomliszt a kovászhoz,3dl meleg víz.1dl vízzel a mézet és az élesztőt az 5 dk lisztel,összekeverjük kb, 20 perc alatt megkel a kovász. A liszteket, azabpelyhet és egy teáskanál sótösszekeverünk, hozzáadjuk a kovászt és 3dl. meleg vizet, közepes keménységűtésztát dagasztunk.A dagasztó edénybe hagyjuk a tésztát és letakarva egy órátkelesztjük.Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán átdagasztjuk.Kiolajozott , lisztezett tepsibe rakjuk,és egy órán átpihentetjük.Előmelegített sütőbe 180 fokon 60 percig sütjükMár nagyon sok kenyeret sütöttem és ez a recept sajátkísérleteim alapján a legjobb.
Lassan épül be a szervezetbe, és nem ugrik fel tőle a cukor, mint Pl. a zsemlénél.

Finom, és a lényeg, nem tartalmaz ismeretlen adalékokat.

Köszönjük szépen R.Évának és Györgynek a receptet!:-)

100 grammban 48 gramm CH van.