Amikor beköszönt a cukkini szezon elindul a fantáziám:-), de valóban így van, mert annyira sokoldalú, aránylag olcsó, kalóriaszegény alapanyag, hogy sokféleképpen érdemes kipróbálni.
Most egy köteg friss sárgarépa adta az alapötletet, ebben a variációban korábban nem próbáltam

Hozzávalók:/ 2 személyes adag/

egy db kisebb cukkini
2 db tv. paprika
1/2 doboz/ 150 ml hámozott paradicsomkonzerv /
két szál újhagyma
4 db új sárgarépa
egy gerezd fokhagyma
2 ek. olíva olaj
só,bors
5 dkg feta sajt, 2 medvesajt,egy evőkanál reszelt parmezán
friss bazsalikom levél
1 teáskanál zsemlemorzsa


Elkészítés:

Feldaraboljuk a zöldségeket.
Egy serpenyőben 1 ek. olíva olajon megdinszteljük a hagymát, paprikát, kicsit megsózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, és a frissen őrölt borsot, rárakjuk a paradicsomot, teszünk bele 4 szál zsenge sárgarépát, néhány percig pároljuk,de csak roppanósra kb 5 perc.

Egy kerek tepsit sütőpapírral kibélelünk / én vízbe mártom és kicsavarom a papírt/, olajjal megkenjük rátesszük a cukkiniragut, a tetejére tesszük a sárgarépát. Egyenletesen elosztjuk a feta sajtot, a Medve sajtot egészbe betesszük.Bazsalikommal meghintjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal és a tetejére hintjük.

Forró sütőbe tesszük kb 20-25 percre ( én vargányát is sütöttem közben. / vargánya közepébe feta sajtot,zsemlemorzsával kevert parmezánt tettem és megsütöttem.)

A vargányával és rizzsel kínáltam. Remek vegetáriánus fogás,de akár köretként hús mellett is jól működők.

Tipp. érdemes nagyobb adagot készíteni, egy részéből készíteni így sajtosan, de a cukkiniragu felhasználható pld lecsós alapnak,vagy tészta mellé , vagy hús mellé … számtalan variáció.