Szeretettel köszöntelek! Csak úgy repülnek a napok,nem is vettem észre,hogy egy hónapja már semmit se írtam a blogba. Pedig főztem, sütöttem,igaz némelyik étel már többször is elkészült,újabb fotót nem készítettem. A ma terítékre kerültek is már a blogban vannak,igaz nem ebben a kombinációban. Most a tenger gyümölcs és harcsa is készült,mindenki ízlése szerint válogathatott. Még a” cika káposzta” is finom, az idén nagyon jól sikeredett elsózni, vagyis savanyítani. Már meg is beszéltem a zöldségessel,hogy ősszel is nála veszek. Tudjátok nem mindegy, hogy milyen káposzta fejet teszünk el, fontos,hogy tömött és lapos fejű legyen,ennek finomak a levelet,és a közepe…:-).

Mutatok is néhány képet az ebédről,mert nem “csak ” rántva finom a hal.

Az első kép  Nemzeti ünnepünkre készült!

  • Hozzávalók:
  • 1 db harcsafilé
  • 1 ek. tönkölybúza liszt
  • 1 tk kukoricadara
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • só,bors,
  • citrom
  • 2 ek. zöld fűszeres  olívaolaj

Elkészítés:
A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla és ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy evőkanál tönkölybúza lisztet,kukoricadarát,összekeverünk egy mokkáskanálnyi édes nemes paprikával,ebbe beleforgatjuk a hal szeleteket.

Egy serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a hal csíkokat, amikor az egyik oldal megsült, beledobunk 1-2 karika citromot, a halakat megforgatjuk. Kb  7-8 perc alatt készre sül.
Papírtörlőre szedjük. Salátával,vagy párolt zöldséggel kínáljuk. Persze “cika káposztával is finom:-)

DSC_0424 (Large)

Készült még egy koktélrákos spagetti is:-)

https://blog.keva.hu/recept/koktelrakos-spagetti/

DSC_0390 (Large)

Jó étvágyat!

DSC_0411 (Large)