Szeretettel köszöntelek! Csak úgy repülnek a napok,nem is vettem észre,hogy egy hónapja már semmit se írtam a blogba. Pedig főztem, sütöttem,igaz némelyik étel már többször is elkészült,újabb fotót nem készítettem. A ma terítékre kerültek is már a blogban vannak,igaz nem ebben a kombinációban. Most a tenger gyümölcs és harcsa is készült,mindenki ízlése szerint válogathatott. Még a” cika káposzta” is finom, az idén nagyon jól sikeredett elsózni, vagyis savanyítani. Már meg is beszéltem a zöldségessel,hogy ősszel is nála veszek. Tudjátok nem mindegy, hogy milyen káposzta fejet teszünk el, fontos,hogy tömött és lapos fejű legyen,ennek finomak a levelet,és a közepe…:-).
Mutatok is néhány képet az ebédről,mert nem “csak ” rántva finom a hal.
Az első kép Nemzeti ünnepünkre készült!
- Hozzávalók:
- 1 db harcsafilé
- 1 ek. tönkölybúza liszt
- 1 tk kukoricadara
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só,bors,
- citrom
- 2 ek. zöld fűszeres olívaolaj
Elkészítés:
A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla és ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy evőkanál tönkölybúza lisztet,kukoricadarát,összekeverünk egy mokkáskanálnyi édes nemes paprikával,ebbe beleforgatjuk a hal szeleteket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a hal csíkokat, amikor az egyik oldal megsült, beledobunk 1-2 karika citromot, a halakat megforgatjuk. Kb 7-8 perc alatt készre sül.
Papírtörlőre szedjük. Salátával,vagy párolt zöldséggel kínáljuk. Persze “cika káposztával is finom:-)
Készült még egy koktélrákos spagetti is:-)
https://blog.keva.hu/recept/koktelrakos-spagetti/
Jó étvágyat!