Nagyon gyorsan készíthető egy egészséges vacsora,persze ha van itthon friss alapanyag, sokszor a legegyszerűbb étel lesz a legízletesebb.A tegnap megvásároltam a karácsonyra szánt halat, persze egy kicsit többet vettem, mert nagyon szeretjük a harcsát. 15 perc alatt ízletes vacsora készült:-), mert a hal nem csak karácsonykor finom.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db harcsafilé
- 1 ek. tönkölybúza liszt
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só,bors,
- citrom
- 1 ek. olaj+ 1 teáskanálnyi vaj
- zöld kapor
Elkészítés:
A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla és ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy evőkanál tönkölybúza lisztet,összekeverünk egy mokkáskanálnyi édes nemes paprikával,ebbe beleforgatjuk a hal szeleteket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a hal csíkokat, amikor az egyik oldal megsült, beledobunk 1-2 karika citromot, a halakat megforgatjuk, közben fedővel lefedjük. Kb 8 perc alatt készre sül.
Papírtörlőre szedjük és frissen vágott zöld kaporral megszórjuk.
Brokkolival kínáltam.
Egy fazékban vizet forralunk teszünk bele sót, és egy csipetnyi szódabikarbonát, majd egy rózsáira szedett brokkolit roppanósra főzünk kb. 4 perc.
A brokkolira egy evőkanálnyi tejfölt teszünk.
Jó étvágyat!