Halat gyakran készítek,de harcsapaprikást még csak két alkalommal főztem. Sajnos a fotók nem sikerültek túlságosan jól,de a paprikás íze remek volt, bekerült a család kedvenc ételei közé.
Én így készítettem:
Hozzávalók:
- 40 -50 dkg harcsafilé
- só,bors
- pirospaprika
- 1-1 ek. rozsliszt az elősütéshez és a habaráshoz
- 2 szelet kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb póréhagyma
- 2 dl tejföl
- 25 dkg világos rozs lisztből készült nagy kocka
- 2-3 szelet bacon
- 25 dkg light túró
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk besózzuk, majd paprikás rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük . Kiszedjük egy tálra.
Aprítsuk meg a póréhagymát, paprikát majd tegyük bele a serpenyőbe amiben a halat sütöttük, egy kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és az édes nemes pirospaprikát.
Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel és kiforraljuk, majd beletesszük a harcsaszeleteket és óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
A tejfölt , a liszttel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a paprikást. Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.
A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra, majd leszűrjük Közben egy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont, és ebbe beleborítjuk a tésztát, és rátesszük a túrót, majd jól összerázogatjuk.
Forrón tálaljuk a harcsa paprikással .
Jó étvágyat!