Halat gyakran készítek,de harcsapaprikást még csak két alkalommal főztem. Sajnos a fotók nem sikerültek túlságosan jól,de a paprikás íze remek volt, bekerült a család kedvenc ételei közé.

Én így készítettem:

Hozzávalók:

  • 40 -50 dkg harcsafilé
  • só,bors
  • pirospaprika
  • 1-1 ek. rozsliszt az elősütéshez és a habaráshoz
  • 2 szelet kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg világos rozs lisztből készült nagy kocka
  • 2-3 szelet bacon
  • 25 dkg  light túró
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk besózzuk, majd  paprikás rozslisztbe  forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük . Kiszedjük egy tálra.
Aprítsuk  meg a póréhagymát, paprikát majd  tegyük  bele a serpenyőbe amiben a halat sütöttük, egy kicsit megdinszteljük, majd  hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és az édes nemes pirospaprikát.
Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel és kiforraljuk, majd beletesszük a harcsaszeleteket és óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
A tejfölt , a liszttel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a paprikást. Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.
A tésztát kifőzzük,  de csak roppanósra, majd leszűrjük  Közben egy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont, és ebbe beleborítjuk a tésztát, és rátesszük a túrót, majd jól összerázogatjuk.
Forrón tálaljuk a harcsa paprikással .

Jó étvágyat!