Halat gyakran készítek,de harcsapaprikást már ritkábban, egy ideje bekerült a család kedvenc ételei közé.

Én így készítettem:

Hozzávalók:

  • 50 dkg harcsafilé
  • só,bors
  • 2  csapott  tk.pirospaprika
  • 1-1 ek. rozsliszt az elősütéshez és a habaráshoz
  • egy tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 25 dkg világos rozs lisztből készült nagy kocka
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint petrezselyemzöld,vagy kapor

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk besózzuk, majd paprikás rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük .
Közben apróra vágjuk a hagymát,felkarikázzuk a paprikát és egy  serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot,felengedjük egy dl vízzel jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
Elkészítjük a habarást, a  tejfölt  és a joghurtot , a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis  tejjel,majd a harcsa  zaftjából hozzákeverünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz,  besűrítjük vele , ha felforr lezárjuk a lángot.(  Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)

A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra, majd leszűrjük. Egy  serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót,  majd jól összerázogatjuk.
Forrón tálaljuk a harcsa paprikással .

Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt,vagy joghurtot.

dsc_0236-large

Jó étvágyat!