Halat gyakran készítek,de harcsapaprikást már ritkábban, egy ideje bekerült a család kedvenc ételei közé.
Én így készítettem:
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé
- só,bors
- 2 csapott tk.pirospaprika
- 1-1 ek. rozsliszt az elősütéshez és a habaráshoz
- egy tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- 1 dl tej
- 25 dkg világos rozs lisztből készült nagy kocka
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint petrezselyemzöld,vagy kapor
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk besózzuk, majd paprikás rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük .
Közben apróra vágjuk a hagymát,felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot,felengedjük egy dl vízzel jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
Elkészítjük a habarást, a tejfölt és a joghurtot , a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis tejjel,majd a harcsa zaftjából hozzákeverünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz, besűrítjük vele , ha felforr lezárjuk a lángot.( Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)
A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd jól összerázogatjuk.
Forrón tálaljuk a harcsa paprikással .
Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt,vagy joghurtot.
Jó étvágyat!