Nagyon finom harcsát kaptunk, már készült belőle rántott harcsafilé, de most egy kicsit egészségesebb változatot hozok.:-) Így ebben az összeállításban először került terítékre,de nem utoljára, ezért gyorsan le is jegyzem:-). A tejszínes gomba a rántott harcsafilével is finom.
Hozzávalók ( 2 személyes adag):
1 szelet harcsafilé
1 evőkanál zabliszt
1 mokkáskanál piros paprika
só, színes bors
2 db póréhagyma szár
2 szelet citrom
2 evőkanál olaj
1,5 dl tej
A gombamártáshoz
200 gramm apró csiperke
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál olíva olaj+1 diónyi vaj
1 csapott evőkanál görög joghurt
1 dl tejszín
1 teáskanál zabliszt
1 késhegynyi paprika ,só, bors
Elkészítés:
A halat felszeleteljük 1,5 ujjnyi szeletekre és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük a tejet és kb egy órát hűtőben tároljuk. Lemossuk a tejet, papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tapadásmentes serpenyőbe olajat teszünk, erre rátesszük a zöld póréhagymát, citromot. A halat beleforgatjuk a paprikával összekevert zablisztbe és beletesszük a serpenyőbe. Addig sütjük míg szép színt kap, oldalanként kb 3 percet Mikor megfordítjuk kb 2 perc után, egy kicsit lefedjük a serpenyőt. Vigyázunk közben, hogy a hagymaszár és a citrom ne égjen meg, kiszedjük egy tányérra, erre tesszük a megsült halat.
Elkészítjük a mártást közben. Most a lisztet rászórtam, nem készítettem külön habarást.
Szintén tapadásmentes lábast használtam . A gombákat kicsit megmostam, szárazra töröltem és átlósan felszeleteltem. Serpenyőbe olajat, vajat tettem erre a gombákat, melyet kicsit megpirítottam, sóztam, borsoztam,hozzáadtam az apróra vágott hagymát,meghintettem kis zabliszttel,leheletnyi paprikával . Jól összekavartam, hozzáadtam a joghurtot, majd a tejszínt, hígítottam zöldségalaplével. Meghintettem gazdagon petrezselyemmel. Összeforraltam( ha sűrű hígítjuk vízzel).
Most főtt krumplival kínáltam,de lehet gerslivel , vagy tésztával, rizzsel…
Jó étvágyat!