Ha leírjuk azt a szót,hogy “egészséges étel”, rögtön az ugrik be,hogy nem finom. Ezt tapasztalatból mondom!

Korábban már készítettem halkrémet,de ez teljesen más, mivel ne konzervből készült.

Finom, könnyen kenhető, akár tízóraira is szuper,vagy hidegtálra is remek ötlet.

A halat előfőzzük:

https://blog.keva.hu/recept/halcsorba/

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 evőkanál szálkamentes halhús
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • só, bors
  • 3-4 csepp frissen facsart citromlé
  • 2-3 szál zöld kapor

 

Elkészítés:

A halat mixerrel  turmixoljuk, adunk hozzá egy kis citromlevet, majd tejfölt ( vagy görög joghurtot, útifűmaghéjat. Ízesítjük sóval,borssal,apróra vágott kaporral.

Összekavarjuk és pirítóssal kínáljuk.

DSC_0627 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0621 (Large)

 

Tippek:
Abban az esetben,ha konzervből készül,máris gyors étel 🙂
Természetesen érdemes lefagyasztani a főtt halhúst, így gyorsan készíthető. Szálkamentes halat is főzhetünk, villával is könnyen összetörhető, és máris kész a halkrém.

Jó kísérletezést kívánok!