Alaszkai halfilém volt a fagyasztóban, így azt készítettem a korábban bevált karfiol körettel:-) Akár ünnepi fogásnak is kipróbálható,de ha tesztelni szeretnéd még van egy hónap karácsonyig:-)

Hozzávalók:

négy szelet halfilé
két ek.zabliszt
egy tk. pirospaprika
2-3 szál kakukkfű
3-4 ek olaj
só, citrombors
citrom

Elkészítés:

Kivesszük a fagyasztóból a halfilét és hagyjuk hűtőben felengedni, ha félig felengedett már jó, leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül. Papírtörlőre raktam.
Sütés előtt törlőkendővel leitatjuk a nedvességet, sózzuk, citromborssal meghintjük .
Egy papírtörlőkendőn összekeverjük a zablisztet, a pirospaprikával ebbe beleforgatjuk a halszeleteket, tenyérrel jól megnyomkodjuk, a panírozott halat. Serpenyőbe tesszük az olajat, beledobunk 2-3 kakukkfű ágat, citromkarikát. Forró olajon ropogósra sütjük. Tálaláskor ráhelyezzük a tányérra, mellé karfiolt kínálunk.

Ez a karfiol recept akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét:

https://blog.keva.hu/recept/krumplitalpon-sult-karfiol/