Hozzávalók:
- kacsaszárny ( bármilyen szárnyas)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 dl vörösbor
- só,bors
- 2 ek.olaj
- 1-2 dl víz ( sz.sz)
Elkészítés
A hagymát, póréhagymát, piros paprikát apróra vágom. Kb.1 evőkanálnyi olajon megpárolom megsózva és megborsozva.
Ha már üveges lesz , ekkor vörösborral feltöltöm, és beleteszem a vágott paradicsomot is.. Időközben egy másik teflon serpenyőben a sózott,borsozott a kacsahúst megpirítom. Közben megforgatom, hogy minden oldala piros legyen, majd átszedem a hagymás alapba, jól megforgatom.Ekkor apránként hozzáadom meleg vizet, fedő alatt, lassú tűznél tovább párolom. ( aki szereti dobhat bele fokhagymát, de én ebbe nem tettem).
A mikor a kacsa megpuhult, ez nálam kb 30 perc volt, visszatettem a, forró teflon serpenyőbe és néhányszor megforgattam,remek színt kapott, picit ropogós volt, de mégis puha és ízletes volt 🙂
Ezt az ételt gyerekkoromban a csirke, liba, kacsavágáskor szokták készíteni. A tokány mellé puliszkát, és savanyú káposztát azaz “cika káposztát”:-) kínáltak.
Jó étvágyat!