Hozzávalók:

  • kacsaszárny ( bármilyen szárnyas)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl vörösbor
  • só,bors
  • 2 ek.olaj
  • 1-2 dl víz ( sz.sz)

Elkészítés

A hagymát, póréhagymát, piros paprikát apróra vágom. Kb.1  evőkanálnyi olajon megpárolom megsózva és megborsozva.

Ha már üveges lesz , ekkor vörösborral feltöltöm, és beleteszem a vágott paradicsomot is.. Időközben egy másik  teflon serpenyőben a sózott,borsozott  a kacsahúst megpirítom. Közben megforgatom, hogy minden oldala piros legyen, majd átszedem a hagymás alapba, jól megforgatom.Ekkor  apránként  hozzáadom meleg vizet, fedő alatt, lassú tűznél  tovább párolom. ( aki szereti dobhat bele fokhagymát, de én ebbe nem tettem).

A mikor  a kacsa megpuhult, ez nálam kb 30 perc volt, visszatettem a, forró teflon serpenyőbe és néhányszor megforgattam,remek színt kapott, picit ropogós volt, de mégis puha és ízletes volt 🙂

Ezt az ételt gyerekkoromban a csirke, liba, kacsavágáskor szokták készíteni. A tokány mellé puliszkát, és savanyú káposztát azaz “cika káposztát”:-) kínáltak.

Jó étvágyat!