Gyerekkoromban nagymamám gyakran készített hagymatokányt, olyan is előfordult, hogy a hagymatokány hús nélkül készült. A puliszka szinte minden nap valamilyen formában az asztalra került.
Őszintén bevallom én nem igazán  kedveltem meg, de a családom nagyon szereti, ezért sokszor elkészítem,  illetve a puliszkát sokszor a férjem készíti 🙂 kedvenc receptemet hoztam Nektek 🙂

Hagymatokányos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé ( de más hús is jó)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 pirospaprika, 1 zöld paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl fehérbor
  • só,bors
  • 2 ek. olaj

Elkészítés

A hagymát, póréhagymát, piros paprikát apróra vágom. Kb.1 evőkanálnyi olajon megpárolom megsózva és megborsozva.

Ha már üveges lesz , ekkor borral feltöltöm, és beleteszem a vágott paradicsomot is. Időközben egy másik teflon serpenyőben a sózott,borsozott a csirkemellet megpirítom. Közben megforgatom,hogy minden oldala piros legyen, majd átszedem a hagymás alapba, jól megforgatom, lassú tűznél  3-4 percig párolom.

Puliszka

Hozzávalók:

  • 7 evőkanál kukoricadara
  • kb fél liter víz
  • csipet só

A puliszkához a vizet elkezdünk felforralni és amikor a víz már meleg de még nem forrt fel beletesszük a kukoricadarát és ízlés szerint sót. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzről .

Jó tanács 🙂

Ha igazán finom puliszkát akarsz készíteni, akkor a krumplifőzés után a leszűrt levet tedd el hűtőbe, s ezt használd majd bármilyen kukoricadarás ételhez! ( ezt Gurzau Mária írta korábban 🙂