Gyerekkoromban nagymamám gyakran készített hagymatokányt, olyan is előfordult, hogy a hagymatokány hús nélkül készült. A puliszka szinte minden nap valamilyen formában az asztalra került.
Őszintén bevallom én nem igazán kedveltem meg, de a családom nagyon szereti, ezért sokszor elkészítem, illetve a puliszkát sokszor a férjem készíti 🙂 kedvenc receptemet hoztam Nektek 🙂
Hagymatokányos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé ( de más hús is jó)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 pirospaprika, 1 zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl fehérbor
- só,bors
- 2 ek. olaj
Elkészítés
A hagymát, póréhagymát, piros paprikát apróra vágom. Kb.1 evőkanálnyi olajon megpárolom megsózva és megborsozva.
Ha már üveges lesz , ekkor borral feltöltöm, és beleteszem a vágott paradicsomot is. Időközben egy másik teflon serpenyőben a sózott,borsozott a csirkemellet megpirítom. Közben megforgatom,hogy minden oldala piros legyen, majd átszedem a hagymás alapba, jól megforgatom, lassú tűznél 3-4 percig párolom.
Puliszka
Hozzávalók:
- 7 evőkanál kukoricadara
- kb fél liter víz
- csipet só
A puliszkához a vizet elkezdünk felforralni és amikor a víz már meleg de még nem forrt fel beletesszük a kukoricadarát és ízlés szerint sót. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzről .
Jó tanács 🙂
Ha igazán finom puliszkát akarsz készíteni, akkor a krumplifőzés után a leszűrt levet tedd el hűtőbe, s ezt használd majd bármilyen kukoricadarás ételhez! ( ezt Gurzau Mária írta korábban 🙂