Hagymás virsli saláta

Előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
Hozzávalók 4 főre

• 4 pár virsli (jó minőségű legyen…. azaz sok húst tartalmazzon!
• 2 fej lila hagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 2 ek fehérborecet
• 1 kiskanál só (én mindig tengeri sót használok)
• folyékony édesítő
• 1 ek olívaolaj
• 1 csipet frissen őrölt fehér bors, vagy tarka bors
• kb 1 dl víz

Elkészítés
A virslit megfőzzük, (de ne túl puhára), és hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.

A hagymát vékony karikákra vágjuk, majd kicsit sózzuk be. Összekeverjük a virslivel egy nagy tálban.
Az ecetet, az olajat, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot összekeverjük, felhígítjuk kb 1 dl vízzel, és a tálba öntjük.

Tetejére szórjuk a felaprított petrezselymet. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Magos zsemlével, vagy kiflivel isteni! 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Köszi a receptet  Gabriella!