Mondhatnám azt is,hogy egy személyes krumplitál. vegetáriánusoknak főétel,ha köretként esszük két személyre
Hozzávalók:
- 2 db közepes krumpli
- 1 db lila hagyma
- 2-3 szelet kaliforniai paprika
- 1 db csiperke gomba
- 1 kisebb sárgarépa
- só,bors
- petrezselyemzöld
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 2 db Medvesajt
- 1 tk reszelt parmezán
- 2 db mini mozzarella golyó
Elkészítés:
Pucoljuk meg a krumplit és a répát. Szeleteljük fel vékonyra, én az uborka reszelőn szeltem fel. A hagymát és a gombát is késsel vékony szeletekre vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk a krumplit, rászórjuk a petrezselyemzöldet, és egy kiolajazott tepsibe rakjuk Egyenletesen elosztjuk a zöldségeket. 1 dl tejszínt ráöntünk.Tetejére tesszük a sajtokat és a felszeletelt paprikát. Meghintjük reszelt parmezánnal.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Kb 25-30 percig pároljuk,majd levesszük a fóliát és egy kicsit megpirítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: Ha trappista sajtot használsz sokkal jobban szétfolyik a tetején a sajt. Nálam a maradékok felhasználása volt a cél:-),illetve szerettem volna egy vegetáriánus tálat készíteni:-).