Mondhatnám azt is,hogy egy személyes krumplitál. vegetáriánusoknak főétel,ha köretként esszük két személyre

Hozzávalók:

  • 2 db közepes krumpli
  • 1 db lila hagyma
  • 2-3 szelet kaliforniai paprika
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 kisebb sárgarépa
  • só,bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 db Medvesajt
  • 1 tk reszelt parmezán
  • 2 db  mini mozzarella golyó

Elkészítés:

Pucoljuk meg a krumplit és a répát.  Szeleteljük fel vékonyra, én az uborka reszelőn szeltem fel. A hagymát és a gombát is késsel vékony szeletekre vágjuk.

Sózzuk, borsozzuk a krumplit, rászórjuk a petrezselyemzöldet, és egy kiolajazott tepsibe rakjuk Egyenletesen elosztjuk a zöldségeket. 1 dl tejszínt ráöntünk.Tetejére tesszük a sajtokat és a felszeletelt paprikát. Meghintjük reszelt parmezánnal.

DSC_0719 (Large)
Lefóliázva  180 fokos sütőbe tesszük. Kb 25-30 percig pároljuk,majd levesszük a fóliát és egy kicsit megpirítjuk.

DSC_0748 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: Ha trappista sajtot használsz sokkal jobban szétfolyik a tetején a sajt. Nálam a maradékok felhasználása volt a cél:-),illetve szerettem volna egy vegetáriánus tálat készíteni:-).