Hihetetlen,de főzés közben jönnek a legnagyobb ötletek. Azért is van, hogy sokszor nem tudom mit főzök, hogy hogyan, mert közben változtatok az ötleten,csak az alapanyagok maradnak.

Így történt ez a csirkemáj esetében is. Nagy kedvencünk a  csomboros csirkemáj,de a férjem szereti, ha sok hagyma van alatta, így egy kicsit változtattam. Így nem fröcskölt nagyon szépen sült,közepe finom , puha maradt.

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemáj
  • 2 db vörös hagyma
  • 1/2 szál  póréhagyma
  • 1/2 tv paprika
  • só,bors
  • zöld fűszerek szárított lestyán,borsikafű(csombor),petrezselyemzöld
  • késhegynyi csili
  • 1 aszalt paradicsom
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

Megmossuk a csirkemájat,lecsepegtetjük a vizet,közben összevágjuk a hagymát,paprikát.

Egy mély levehető fülű serpenyőben olajon üvegesre  sütjük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát,aszalt paradicsomot, sót,borsot teszünk rá,majd rátesszük a májat. Ízesítjük a zöld fűszerekkel csombor,lestyán,petrezselyemzöld,majd frissen őrölt borsot teszünk,egy kicsit összerázogatjuk,majd forró sütőbe toljuk. 10 perc után óvatosan megfordítjuk, addig sütjük amíg szép színt kap.

DSC_0272 (Large)

Forrón tálaljuk.

DSC_0285 (Large)

Főtt krumplival,és egy nagyon érdekes gombás körettel tálaltam(recept később).

DSC_0332 (Large)

Férjem puliszkával ette, hozzá káposztalevet ivott /erről sajnos nincs kép!/.

Jó étvágyat!