Hihetetlen,de főzés közben jönnek a legnagyobb ötletek. Azért is van, hogy sokszor nem tudom mit főzök, hogy hogyan, mert közben változtatok az ötleten,csak az alapanyagok maradnak.
Így történt ez a csirkemáj esetében is. Nagy kedvencünk a csomboros csirkemáj,de a férjem szereti, ha sok hagyma van alatta, így egy kicsit változtattam. Így nem fröcskölt nagyon szépen sült,közepe finom , puha maradt.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 2 db vörös hagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 1/2 tv paprika
- só,bors
- zöld fűszerek szárított lestyán,borsikafű(csombor),petrezselyemzöld
- késhegynyi csili
- 1 aszalt paradicsom
- 2 ek olaj
Elkészítés:
Megmossuk a csirkemájat,lecsepegtetjük a vizet,közben összevágjuk a hagymát,paprikát.
Egy mély levehető fülű serpenyőben olajon üvegesre sütjük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát,aszalt paradicsomot, sót,borsot teszünk rá,majd rátesszük a májat. Ízesítjük a zöld fűszerekkel csombor,lestyán,petrezselyemzöld,majd frissen őrölt borsot teszünk,egy kicsit összerázogatjuk,majd forró sütőbe toljuk. 10 perc után óvatosan megfordítjuk, addig sütjük amíg szép színt kap.
Forrón tálaljuk.
Főtt krumplival,és egy nagyon érdekes gombás körettel tálaltam(recept később).
Férjem puliszkával ette, hozzá káposztalevet ivott /erről sajnos nincs kép!/.
Jó étvágyat!