A leggyorsabban elkészíthető  habos sütemény, ami  nagyon finom és ha nem vigyázunk akkor pillanatok alatt elfogy. Mivel csak délelőtt készítettem el a desszertet és ebéd után szerettem volna kínálni, felgyorsítottam a folyamatot és betettem a fagyasztóba az őzgerinc formát. Ez volt a lehető legjobb ötlet, hisz így nagyon könnyen lehetett szeletelni a süteményt. nem is gondolkozom, a karácsonyi desszerten,mert az egyik mmár tudom hogy ez lesz:-)!

Fent a képeknél fázisfotók !

Hozzávalók:

  • 14 db piskóta
  • 1 doboz mascarpone(250 gramm)
  • 1 tasak habtejszín(250 ml)
  • 1 bögre frissen főzött babkávé(250 ml)
  • 3 ek nyírfacukor
  • 1 dl málna
  • 1 dl ribizli(mirelit)
  • 6 kocka 85% kakaótartalmú csoki
  • diónyi (3 dkg)vaj

Elkészítés:

Egy őzgerincformát kibélelünk frissen tartó fóliával.
A habtejszínt egy tálba öntjük, habverővel 2-3 percig verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és kemény habot készítünk.
A szoba-hőmérsékletű mascarponét kanalanként belerakjuk és összekeverjük a tejszínhabbal.
Az őzgerincformába rétegezzük a piskótát, a krémet és a gyümölcsöket.
Először a mascarpones krémet tesszük, majd a piskótákat egyenként beleforgatjuk a kávéba és rárakjuk és kirakjuk vele az őzgerincformát.Erre tesszük ismét a krémet,marad egy kis  kanálnyi kávé rálocsoltam,majd  ráhintettem  a ribizlit és a málnát. Újabb krém következett, majd néhány szem gyümölcs. Lefóliázva hűtőbe tettem kb 1,5  órára, ezt követően egy órára a fagyasztóba raktam.
Tálaláskor kifordítottam a tepsiből és gyümölccsel kiraktam.

Egy fazékba vizet öntünk,erre egy tányért helyezünk, ebbe belerakjuk a csokit és a vajat gőz felett felolvasszuk , majd a csokiöntettel meglocsoljuk a tetejét.

Vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp. bármilyen bogyós gyümölccsel,de akár naranccsal,barackkal is  készíthető.