A nyáron még friss gyümölcsből nem is készítettem szószt, pedig nagyon szeretjük , főleg én 🙂 . Mivel a húslevesben  marhahúst főztem, így éltem az alkalommal, illetve sok cseresznyém és meggyem is lapult a hűtőben ami felhasználásra várt :-).

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg kimagozott meggy és cseresznye vegyesen (cseresznye volt a több)
  • 1 púpozott tk. cukor, vagy  édesítőszer
  • 2-3 szegfűszeg
  • fél tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej, 1 mokkáskanálnyi vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:
A kimagozott meggyet, cseresznyét, a szegfűszeggel, cukorral, egy csipet sóval, lábosban  megfőzünk, de csak roppanósra .( kb .2-3 perc).

A  pudingot simára keverjük a tejjel, a főzőléből egy merítőkanállal belekeverünk, majd hozzáöntjük a szószhoz. Éppen csak összefőzzük és rádobunk egy mokkáskanálnyi vajat ( azt tapasztaltam, ha vajat adok hozzá,nem lesz bőrösödés a mártás tetején). Ha valaki édesebben szereti adhat hozzá még édesítőszert,vagy cukrot.

Főtt marhahússal és héjában főtt újkrumplival ettük. Próbáljátok ki,mert nagyon finom! 🙂

Tipp:Természetesen készíthető liszttel is, én tejes kiőrlésű lisztet szoktam használni és egy kis főzőtejszínnel és joghurttal habarva.