Egy könnyed ebédet készítettem sok-sok gyümölccsel. Tudjátok mennyire finom a borban párolt körte? 🙂 Én mostanáig csak fotókon láttam róla,de most ki is próbáltam mivel sok  körtém volt és nem csalódtam benne. Annyira finom ,zamatos az íze.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 szűzpecsenye
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 db közepes alma
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • só,bors
  • 1 szál rozmaring

A vörösboros körtéhez:

  • 2 db körte
  • 1 dl vörösbor
  • 2 szegfűszeg
  • 1 tk méz

 

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, tenyérgyökkel egy picit megütögetjük, majd fűszerezzük sóval borssal.
Az almát is megpucoljuk négybe vágjuk.
A hússzeleteket paprikás rozslisztbe forgatjuk és teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almát ,a vajat , egy-két percig pirítjuk, rádobjuk a rozmaring ágat és lefedjük.
Kb 5 percig pároljuk

Elkészítjük közben a vörösboros körtét.

A bort a szegfűszeggel és a mézzel felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét. (Próbáltam egészben megpucolni és magház kiszúróval a csumáját kivenni.)
Kb . 4-5 percig párolódott, fontos,hogy roppanós maradjon,ne főjön szét.

A sertéspecsenyét, körtével párolt jázminrizzsel tálaljuk.

Nagyon könnyű étel,aki szereti a gyümölcsöt hússal párosítani próbálja ki!:-)