Egy könnyed ebédet készítettem sok-sok gyümölccsel. Tudjátok mennyire finom a borban párolt körte? 🙂 Én mostanáig csak fotókon láttam róla,de most ki is próbáltam mivel sok körtém volt és nem csalódtam benne. Annyira finom ,zamatos az íze.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 szűzpecsenye
- 1 ek rozsliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db közepes alma
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- só,bors
- 1 szál rozmaring
A vörösboros körtéhez:
- 2 db körte
- 1 dl vörösbor
- 2 szegfűszeg
- 1 tk méz
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, tenyérgyökkel egy picit megütögetjük, majd fűszerezzük sóval borssal.
Az almát is megpucoljuk négybe vágjuk.
A hússzeleteket paprikás rozslisztbe forgatjuk és teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almát ,a vajat , egy-két percig pirítjuk, rádobjuk a rozmaring ágat és lefedjük.
Kb 5 percig pároljuk
Elkészítjük közben a vörösboros körtét.
A bort a szegfűszeggel és a mézzel felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét. (Próbáltam egészben megpucolni és magház kiszúróval a csumáját kivenni.)
Kb . 4-5 percig párolódott, fontos,hogy roppanós maradjon,ne főjön szét.
A sertéspecsenyét, körtével párolt jázminrizzsel tálaljuk.
Nagyon könnyű étel,aki szereti a gyümölcsöt hússal párosítani próbálja ki!:-)