Gondolom észrevettétek, hogy elég ritkán készítek süteményt, inkább főzök :-). No,de alkalmanként azért egy-egy süti is belefér, ilyenkor inkább a könnyed gyümölcsös süteményeket készítek. Egyik kedvencem ez a dobálós gyümölcsös piskóta, szezonban mindig készítek legalább 2-3 alkalommal.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor ( egészségesebb változatban nyírfacukor)
- 1 evőkanál olaj
- fél tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliacukor( vagy vaníliarúd)
- csipetnyi só
- 30-40 dkg magozott gyümölcs(cseresznye volt többségében,de volt benne néhány eper, és meggyszem is)
Elkészítés:
A gyümölcsöt megmosom, kimagozom.
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjéhez hozzáadom a csipet sót, félig felverem, majd jöhet a cukor, belekeverem lazán a sárgáját, majd a liszttel elkevert sütőport, az 1 ek. olajat beleengedem.
Kiolajozott,lisztezett tepsibe öntöm. Beleszórom a lisztbe forgatott gyümölcsöt.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sül.
Porcukorral meghintve kínáljuk.