Gondolom észrevettétek, hogy elég ritkán készítek süteményt, inkább főzök :-). No,de alkalmanként azért egy-egy süti is belefér, ilyenkor inkább a könnyed gyümölcsös süteményeket készítek. Egyik kedvencem ez a dobálós gyümölcsös piskóta, szezonban mindig készítek legalább 2-3 alkalommal.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor ( egészségesebb változatban nyírfacukor)
  • 1 evőkanál olaj
  • fél tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliacukor( vagy vaníliarúd)
  • csipetnyi só
  • 30-40 dkg magozott gyümölcs(cseresznye volt többségében,de volt benne néhány eper, és meggyszem is)

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmosom, kimagozom.

A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjéhez hozzáadom a csipet sót, félig felverem, majd jöhet a cukor, belekeverem lazán a sárgáját, majd a  liszttel elkevert sütőport, az 1 ek. olajat beleengedem.

Kiolajozott,lisztezett tepsibe öntöm. Beleszórom a lisztbe forgatott gyümölcsöt.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sül.

Porcukorral meghintve kínáljuk.