Karácsony után mindannyian vágyunk valami üdítő, gyomorkímélő ételre:-) Mi is készítettünk gyümölcslevest, gyümölcssalátát, gránátalmás jégsalátát… szóval sorolhatnám 🙂
A gyümölcsleves hozzávalói minden gyümölcs amit otthon találsz:-)
Nálam ezek voltak:
– kimagzott mirelit meggy egy jó nagy marékkal
-8-10 szem mirelit eper
– 8 szem mirelit szilva
-aszalt piros áfonya egy fél marékkal
-aszalt sárgabarack szintén fél marék
-fehér négyszemű szőlő kb 10 szem,feldarabolva
-néhány szem gránátalma
-fűszerek:fahéj,szegfűszeg
-egy ek cukor, 6 szem édesítő tabletta
-egy ek.vanília puding
-2 dl tej
-pici só
Elkészítés:
Lobogó vízben felfőztem a fűszereket egy tearózsában, a cukrot és a sót, ez kb. 5 perc volt,majd beletettem a gyümölcsöket. Ameddig felfőtt kikevertem egy keverőtálban a vaníliapudingot a tejjel, majd a forró levessel fokozatosan felengedtem, utána beleborítottam a fazékba és összefőztem. lekapcsoltam a lángot hozzáadtam az édesítőket. Ebből az adagból 6 tányérral lett. 🙂
Jó étvágyat!