Karácsony után mindannyian vágyunk valami üdítő, gyomorkímélő ételre:-) Mi is készítettünk gyümölcslevest, gyümölcssalátát, gránátalmás jégsalátát… szóval sorolhatnám 🙂

A gyümölcsleves hozzávalói minden gyümölcs amit otthon találsz:-)

Nálam ezek voltak:

– kimagzott mirelit meggy egy jó nagy marékkal

-8-10 szem mirelit eper

– 8 szem mirelit szilva

-aszalt piros áfonya egy fél marékkal

-aszalt sárgabarack szintén fél marék

-fehér négyszemű szőlő kb 10 szem,feldarabolva

-néhány szem gránátalma

-fűszerek:fahéj,szegfűszeg

-egy ek cukor, 6 szem édesítő tabletta

-egy ek.vanília puding

-2 dl tej

-pici só

Elkészítés:

Lobogó vízben felfőztem a fűszereket egy tearózsában, a cukrot és a sót, ez kb. 5 perc volt,majd beletettem  a gyümölcsöket. Ameddig felfőtt kikevertem egy keverőtálban  a vaníliapudingot a tejjel, majd a forró levessel fokozatosan felengedtem, utána beleborítottam a fazékba és összefőztem. lekapcsoltam a lángot hozzáadtam az édesítőket. Ebből az adagból 6 tányérral lett. 🙂

Jó étvágyat!