Bármit tesztek tehetnétek jobban is.

Bármit tudtok, tudhatnátok jobban is.

Amit viszont nem tudtok azt hibátlanul tudjuk.

(Lin-csi apát)

Beszámoló a 77 Elektronika által szervezett  továbbképzéséről.

A fenti idézetet a dr.Tschürtz Nándor előadásából ragadtam ki, melynek témája  a cukorbetegek önmenedzselése volt .

Hogyan is tudja egy cukorbeteg  saját magát kezelni, ha ismereteit bővíti,és hogyan tudja bővíteni, ha igyekszünk mi is folyamatosan tanulni és azt megosztani  egymással.

Hihetetlen fontossága van  a rendszeres vércukor ellenőrzésnek , azért hogy megelőzzük a szövődmények kialakulását,vagyis ne kerüljünk bele a pók hálójába. Mert a szövődmények olyanok, “mint  az élet megy előre és visszafele nem lehet korrigálni”-hangzott el .

Dr. Hermányi Zsolt előadásának a címe Gyakorlati tapasztalatok a Dcont Ideál készülékkel. Kiemelte, hogy az együttműködés hiányossága növelheti a krónikus betegségek terheit.

Számos tanulmány készült azzal kapcsolatosan,hogy az életkilátás és életminőség jelentősen javul  azoknál a  cukorbetegeknél akik rendszeresen mérték  a vércukor értéküket.

De nem mindegy, hogy mikor és milyen rendszerességgel mérünk,mert a nem megfelelő időben és nem megfelelő gyakorisággal végzett vércukor ellenőrzés félre vezetheti a kezelőorvost.

 

A tegnap feltettem egy kérdést Nektek, hogy mennyi tesztcsíkot is használ  átlagosan egy intenzifikált inzulin kezelésen levő cukorbeteg, nos itt a válasz:

A vércukor önellenőrzésre fölírható
tesztcsík mennyisége:
36 doboz / év (1 doboz=50 db)
Valóság: 9 doboz / év
Az ismert cukorbetegek száma és a fogyás alapján

A következő kérdésem :

MI AZ OKA, HOGY NEM MÉR A BETEG?

Majd folytatom a beszámolót…..